|

Sandviç yediği için işinden oldu

Easyjet Havayolları'nda çalışan hostes, aynı uçakta bulunan kabin amiri tarafından verilen sandviçi yediği ve karşılığında fiş istemediği için işinden oldu.

Yeni Şafak
14:26 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 14:34 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Amsterdam seferini gerçekleştiren EasyJet firmasına ait uçakta görevli Shannon Gleeson, yediği 4.5 Euro'luk sandviç yüzünden işinden oldu. Fındığa karşı alerjisi olduğunu söyleyen Gleeson, kendisini "Ben hırsız değilim" diyerek savundu. Gleeson, şirkete sandviçin ücretini ödeme teklifi götürdüğünü ancak kabul edilmediğini de dile getirdi.



Açılan davada şirket yetkilileri Gleeson'ın şirket politikasını suistimal ettiğini öne sürdü. Mahkeme heyeti havayolu şirketinin işten atma kararının hatalı olabileceğini çünkü havayolu şirketi politikasında yolcuların verilen fişleri gösterme yükümlülüğünün bulunmadığını ifade etti.



Şirkette 3 senedir çalışan Gleeson daha sonra soruşturma için ifade vermeye çağırıldı. Verdiği ifade Gleeson yaşananlar için özür diledi ve sandviçin ücretini ödemeyi teklif etti. Fakat bu açıklama üzerine Gleeson ve kabin amirinin işine son verildi.



Fakat yürütülen soruşturmada şirketin uçuşlardaki stoklar için herhangi bir kayıt tutmadığı ortaya çıktı.



Mirror'daki habere göre, Gleeson tarafından açılan davada iş mahkemesi hakimi Michael Ord, "Eğer ki bir hırsızlık iddiasında bulunuluyorsa buna dair kanıtların sunulması gerekiyor fakat bu olayda çalındığı iddia edilen ürüne ilişkin herhangi bir belge yok'' dedi. Mahkemede ayrıca şirkete kabin personeli için yemek konusunda net bir politikası olmadığı da aktarıldı.


#Shannon Gleeson
#EasyJet
#Hostes
#Sandviç
7 yıl önce