|

Şanzelize bir-iki

Karsan yenilediği Jest+ ile minibüs kültürünü Avrupa’ya taşıyacak. Karsan CEO’su Okan Baş, “Fransa, Almanya, İspanya, İtalya olmak üzere minibüs kültürünü, ara ürünlere yönelik alışkanlığı Avrupa’ya taşıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:56 - 7/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Karsan yenilediği Jest+ ile minibüs kültürünü Avrupa’ya taşıyacak.
​Karsan yenilediği Jest+ ile minibüs kültürünü Avrupa’ya taşıyacak.

Türkiye’de en çok minibüs olarak tercih edilen Jest yenilenerek dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Yeni Jest+’yı tanıtan Karsan CEO’su Okan Baş gelecek planlarını otomotiv gazetecileri ile paylaştı.

5 BİN JEST YOLLARDA

Satışa çıktığı ilk günden itibaren 5 bin adetlik bir satış başarısı yakaladıklarını aktaran Karsan CEO’su, Jest+’ın ortaya çıkış hikayesini de paylaştı. Okan Baş sözlerine şöyle devam etti: “Karsan Jest+’ın geliştirilme sürecinde, 'kaptanlardan', bayilerden ve yolculardan alınan geri bildirimlerin ön planda tutulması, Karsan’ın müşteri odaklı yenilikçi yapısını tekrar gözler önüne seriyor. Jest+’yı tasarlarken tamamen yolculardan ve kullanıcılardan alınan geri bildirimleri dinledik. Yolcuyu ve kullanıcıları kaptan koltuğuna aldık ve ‘Kaptanımız Sensin’ sloganıyla işe koyulduk. İşte bu yüzden modelimizin ismini Jest+ koyduk. Bir nevi yeni Jest+’yı yolcularımızla ve kullanan müşterilerimizle beraber yaptık.”

AVRUPA HEDEFTE

Jest, Atak ve Star’ı Avrupa’ya çıkarmak için tüm güçleriyle çalıştıklarının altını çizen Karsan CEO'su Okan Baş, "Şu anda başta Fransa, Almanya, İspanya, İtalya olmak üzere minibüs kültürünü, ara ürünlere yönelik alışkanlığı Avrupa’ya taşıyoruz, ilerleyebilecek de çok mesafemiz var. Jest, Atak ve Star için bu sene Avrupa’ya da 300 adetlik bir ihracat hedefimiz var. Geçtiğimiz yıl ihraç kayıtlı satışlar dahil 100 milyon dolarlık bir yurtdışı satış gerçekleştirdik" açıklamasında bulundu.


  • Yeni Jest+'yı tanıtmadan iki katı sipariş
  • Jest, Avrupa’ya açılmayı hedeflediklerini de belirten Baş, yeni Jest+ için 15 gün içinde 300 sipariş aldıklarını aktardı. Baş, "Hiç bir duyuru ve iletişim yapmadan beklentimizin iki katı sipariş almak bizi çok sevindirdi ve heyecanlandırdı. Jest+’nın bulunduğu segment Türkiye’de yılda 3 bin 500 adeti kapsar. Biz geçtiğimiz yıl Karsan olarak bin adedin üzerinde satarak pazarın yüzde 30’unu oluşturduk. İşte bu noktada lansman yapmadan 300 adetlik bir sipariş hacmine ulaşması ve piyasadan gelen ilk sinyaller bizim için oldukça değerli diyebilirim" şeklinde konuştu.
ELEKTRİKLİ JEST MADRİD’E HAZIRLANIYOR

Geçtiğimiz ay Karsan’ın Avrupa’ya açılım hedefleri doğrultusunda Madrid Belediyesi’nde elektrikli araç gösterdiklerini söyleyen Okan Baş, “Madrid Belediyesi, şehrin en yoğun ve turistik bölgesinde kullanmak üzere 18 adet araç ihalesi açacak. Biz de elektrikli Jest’i, Madrid’in tarihi sokaklarında göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu noktada Madrid Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ilk test sürüşleri oldukça olumlu geçti. Bizler onların beklentilerinin fazlasını karşıladık. Verimlilikte rakiplerimizin ilerisindeyiz. Madrid’den güzel sonuçlar bekliyoruz” diye konuştu.
#Avrupa
#Karsan
#Fransa
#Almanya
7 yıl önce
default-profile-img