|

Savaşçı Arma beğeni topluyor

Üstün teknik ve taktik özellikleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katan Arma 8X8 Zırhlı Muharebe Aracı özgün olarak üretildi. Sürücüsüne karanlıkta, siste, dumanda hiçbir ışık yakmadan termal kamera ile yolu ve etrafı görme ve ilerleme imkanı sağlayan araç, amfibi kit sayesinde hiçbir ön hazırlık yapmadan suda yüzebiliyor ve suda saatte 8 kilometre hız yapabiliyor.

Yeni Şafak ve
09:21 - 4/08/2017 Cuma
Güncelleme: 10:57 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arma 8X8 Zırhlı Muharebe Aracı özgün olarak üretildi.
Arma 8X8 Zırhlı Muharebe Aracı özgün olarak üretildi.

Türk savunma sanayi özellikle 2004 yılından sonra başlatılan yerlileştirme çalışmaları ve 2023 hedefleri doğrultusunda büyük gelişme kaydetti. Teknolojik üstünlük kazandıracak sistemlerin ülkemizde geliştirilmesine yönelik önemli projeler hayata geçirildi ve çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. yenisafak.com olarak bu hafta Arma 8X8 Zırhlı Muharebe Aracı’nı ele alacağız.

  • Arma 8X8, savunma sanayi kara araçları alanında her türlü araç ve platformun tasarımı, geliştirilmesi ve sistem entegrasyonu konularındaki uzmanlığıyla ön plana çıkan Otokar tarafından üretildi. Özgün tasarım olan araç, dünyada dikkatleri üzerine çeken üstün teknik ve taktik özellikleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katıyor.
Orduların ihtiyacını en iyi şekilde karşılıyor

Arma, sıcak-soğuk iklim demeden her türlü arazi koşullarında uzun mesafe gidebilen çevik ve yüksek manevra kabiliyeti ile Türk ordusunun gücüne güç katacak bir platform.

Gerçek savaş alanında, en zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında modern ordulara hizmet verebilen araç üstün özellikleri ile beğeni topluyor.

Üstün arazi performansı

Patlak gider lastikleri, merkezi lastik şişirme sistemi (CTIS) ve ABS fren sistemi ile zenginleştirilmiş bağımsız hidro-pnömatik süspansiyonu, Arma’ya zorlu arazi koşullarında üstün hareket kabiliyeti kazandırırken, personele de yüksek seviyede güvenlik ve konfor sağlıyor.

Farklı görevlere uygun tek platform

Arma, modern muharebe sahasında ve barış gücü operasyonlarında farklı ihtiyaçları karşılayan özel bir tasarıma sahip.

Yeni nesil çok tekerlekli modüler araç, üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın ve balistik koruma ile orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonları özellikleriyle dikkat çekiyor. Zırhlı Personel Taşıyıcı, Zırhlı Muharebe Aracı, Havan Aracı, Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Aracı, İstihkam Aracı, Zırhlı Kurtarıcı, Komuta Kontrol aracı gibi farklı görevlere uygun olan Arma’nın amfibik opsiyonu da mevcut. Bu özelliği ile araç hem karada hem de suda hareket edebiliyor.

#Arma
#Savunma
#Türk Silahlı Kuvvetleri
7 yıl önce