|

Savunma sanayii ihracatında 5 altın hedef

Firmaların sadece ihracata odaklanmadan, ortak üretim, teknoloji transferi ve ortak yatırım gibi işbirlikleri ile büyümesini öngören SSM, “2017-2021 Uluslararası İşbirliği ve İhracat Stratejisi” hazırladı.

Yeni Şafak
08:52 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:56 - 3/04/2017 Pazartesi
Diğer
Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) uluslar arası rekabet için kolları sıvadı.
Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) uluslar arası rekabet için kolları sıvadı.

Uluslararası alanda rekabetçiliği artırmak için ilk kez ayrı bir strateji raporu hazırlayan SSM'nin sektörün gelişmesi için belirlediği "5 altın hedef" şöyle:

1- ALICILARA KREDİ

Türk savunma sanayii ürün ve hizmetlerini tercih etmek için finansman desteğine ihtiyaç duyan ülkeler için uzun vadeli, belirli süre ödemesiz olacak kredinin uygun şartlarda kullanabileceği bir kredi mekanizması tasarlanacak.

2- STRATEJİK BAKIŞ AÇISI

Bazı Türk savunma sanayii firmaları yakın dönemde birçok ülkede stratejik bir yaklaşımla somut ortaklıklar kurdu. Söz konusu yaklaşımın güçlendirilmesi ve savunmanın yaygınlaştırılması planlanacak.

3- SEKTÖRE TEŞVİK

Akşam'ın haberine göre, Ekonomi Bakanlığı ve ilgili kuruluşların ihracatı desteklemek amacıyla sunduğu fuar, heyet ziyareti, yurtdışı birim, marka ve tanıtım faaliyetleri gibi destekleri, savunma sektörünün de etkin bir şekilde kullanması için girişimde bulunulacak.

4- TANITIM HAMLESİ

Savunma sanayinin yurt dışı tanıtım ve işbirliği faaliyetlerini destekleyecek projeler yürütülecek. Bu çerçevede Savunma Sanayi Uluslar arası Tanıtım ve İşbirliği Ofisleri yeniden yapılandırılacak.

5- NATO’DA DAHA ETKİN GÖREV ALINACAK

NATO-CNAD faaliyetlerinin sanayileşme faaliyetlerine katkısı arttırılacak. SSM proje birimlerinin NATO’da edinilen bilgilerden daha etkin bir şekilde faydalanılabilmesi, firmaların takip ettiği fırsatlarda firmalarla Türk delegasyonu arasında koordinasyonun artırılması ve Türk savunma sanayii NATO’da daha etkin görev alması sağlanacak.

Yerli füzeyle daha 'ATAK'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık milli savunma sanayi projelerinin birer birer hayata geçtiğini belirterek, "Yerli Atak helikopterlerimiz Türk mühendislerinin eseri olan L-UMTAS füzesiyle artık daha güçlü" değerlendirmesinde bulundu.

#Savunma sanayii
#SSM
#Hedef
#ATAK
#NATO-CNAD
#Türk savunma sanayii
7 yıl önce