|

Savunma sanayiine ürün üretiyor

Malatya’da 6 yıl önce KOSGEB’ten kredi alarak medikal malzeme üretmeye başlayan Dilek Yurtseven, savunma sanayiine de ürün üretmeye başladı. Roketsan’la çalışan Yurtseven, hedefine Aselsan, Tusaş, TAİ gibi diğer kurumları aldı. Çalışmaları dolayısıyla Yurtseven’e Savunma Sanayii özel Ödülü de verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 23:35 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
KOSGEB desteğiyle iş kurdu
KOSGEB desteğiyle iş kurdu

Kadın girişimciler pozitif ayrımcılık yapan devlet, verdiği kredilerin meyvelerini almaya başladı. Hayallerinin peşinden giden Dilek Yurtseven’e 6 yıl önce verilen KOSGEB kredisi bugün 30 kişilik istihdamı olan bir işletmeye döndü. Hayallerinin peşinden gittiğini ve bu konuda devletten de gerekli desteği aldığını belirten Dilek Yurtseven, “Kadınların istihdamına önem veren bir devlet anlayışı vardı ve kadınlara sağlanan destekler kuvvetliydi. Benim de üretime dair hayallerim ve projelerim vardı. Bu iki durum çok güzel bir araya geldi. Bundan 6 yıl önce KOSGEB’ten kredi alarak medikal malzeme üretmeye başladım. Zaman içinde savunma sanayiine de ürün üretir hale geldik” dedi.

Roketsan’a
üretim yapıyor

Malatya Göztepe Mahallesi’ndeki İş Geliştirme Merkezi’nde kurduğu şirketi kısa sürede geliştiren ve Avrupa standartlarında üretim yapmaya başlayan Yurtseven, aradan geçen 6 yılda faaliyet alanını genişletti. Savunma sanayi için de üretim gerçekleştiren Yurtseven, tedarikçileri arasına Roketsan’ı ekledi. Yurtseven, hassas işçilik yaptıkları için savunma sanayisine yönelmeye karar verdiklerini aktararak, “Mevcut makinelerimizle savunma sanayisine de ürün üretebileceğimizi düşündük, yaklaşık bir yıl bunun araştırmasını yaptık. Çalışmalarımız sonucunda da ilk tedarikçimiz Roketsan oldu. Roketsan’a ürünler üretmeye başladık” şeklinde konuştu.

Hedef'te yeni
şirketler var

Şirketin hedefinde sanayi sektörünün diğer devlerine de ürün geliştirmek bulunuyor. Bunun için çalışmaların hızlandırıldığı belirtiliyor. Yurtseven, Aselsan, Tusaş, TAİ diğer kurumlara da üretim yapmayı planladıklarını, bu şiretlerle irtibata geçeceklerini söyledi. Yurtseven, ekonomiye katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirterek, “Medikal sektöründe ürünlerin çoğunu yurt dışından ithal ediyoruz. Bu kapsamda Türkiye pazarının ihtiyacını karşılamak ve ihracata başlamak istiyoruz. ABD ve Avrupa’ya diz protezi ihraç etmeyi planlıyoruz. 2023’te bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Savunma sanayisinde ise üretime küçük küçük başladık. Daha sonra komplike bir yatırımı Malatya’ya çekmeye çalışıyoruz. Savunma sanayiinin bayrağını Malatya’da dalgalandırmak istiyoruz” bilgisini verdi.


En girişimci sanayici ödülü

Yurtseven’in çalışmaları Milli Savunma Bakanlığı’nın da dikkatini çekti. Yurtseven, çalışmaları dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın 2017 Yılı Savunma Sanayi Özel Ödülü kapsamında “En Girişimci Sanayici” ödülüne layık görüldü. Ödülün kendisini çok mutlu ettiğini belirten Yurtseven, kendi işini kurmak isteyen kadınlara seslenerek, “Kesinlikle pes etmeyin ve kendinizi yanlız hissetmeyin. Devlet arkanızda. Allah bir şekilde önümüzü açıyor. Önemli olan istemek ve çalışmak. İsterseniz ” tavsiyesinde bulundu.


#​Savunma sanayii
#KOSGEB
7 yıl önce