|

Şehit ailelerine özel tatil köyü

Evini şehit ailesine bağışlaması ile tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı Ali Dal, Fransa'da yaşayan bir sıva ustası.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 21:10 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Terörün tırmandığı şu günlerde PKK sempatizanlarından tehdit telefonları almaya başladığını söyleyen Ali Dal, cep telefonun kimliği bilinmeyen kişiler tarafından arandığını ve tehdit edildiğini söyledi. Yeni Şafak'a konuşan Dal, tehditlerin kendisini asla yılmayacağını belirtti. Dal, şehitler için çalışmayı sürdüreceğini söyledi.



YOLLARI DA KARŞILANACAK


Ordulu şehit ailesine evini bağışlamasının ardından tüm Türkiye'den tebrik telefonları aldığını ve hayırsever vatandaşların “biz ne yapabiliriz?” diye sorduğunu belirten Dal, şehit aileleri için özel bir tatil köyü projesi için çalıştığını söyledi. Dal, Afyon ve Emirdağlı hemşehrilerinden büyük destek gördüğünü belirterek “Özellikle Antalya'da otelleri olan Emirdağlı hemşehrilerim ısrarcı oldu. Ben de şehit aileleri için tatil yapacakları bir organİzasyon gerçekleştireceğimi söyledim” diye konuştu. Otel sahiplerinin kendisine destek verdiğini belirten Dal, “Otobüslerle aileleri alıp Antalya'ya Bodrum'a getireceğiz” dedi.



PROJE İÇİN YURDA DÖNÜYOR


Tatil köyü projesi kararını katıldığı bir şehit cenazesinde verdiğini ifade eden Ali Dal “Emirdağlı askerimizin cenazesine katıldım. Ailesine bakınca onlara büyük katkı sağlayacak birşey olacağı aklıma geldi ve buna karar verdim” diye konuştu. Fransa'da çalışmaya devam ettiğini de belirten Dal, tatil köyü projesi çalışmalarını yürütmek için şubat ayından itibaren Türkiye'ye yerleşeceğini kaydetti.



#Şehit aileleri
#tatil köyü
#Ali Dal
9 yıl önce