|

Senkronize servis Beştepe'nin fikri

G20 Antalya zirvesinin merkez oteli Regnum'un patronu Fikret Öztürk, liderlerin yemeğindeki senkronize servis fikrinin Cumhurbaşkanlığı'ndan geldiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:35 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Dünyanın en büyük 19 ekonomisi ve AB'yi buluşturan G20 liderlerinin 10'uncu toplantısı Antalya'da başarılı bir organizasyonla gerçekleştirildi. Dünyanın gözünün çevrildiği zirvede yaşanan birçok detay uluslararası basının manşetlerini süsledi. G20 zirvesinde Türkiye'nin ev sahipliği ise sıkça dile getirdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama, Rusya Lideri Putin gibi dünya liderlerine ev sahipliği yapan zirveye ev sahipliği yapan otelleri ile de çokça konuşuldu. Ortak toplantıların gerçekleştirildiği Regnum Carya Golf&Spa otel ise dünyanın gözünü çevirdiği yer oldu. G20 sonrası Regnum Carya Golf&Spa otel yönetimi zirvede yapılan çalışmalar hakkında detayları basınla paylaşı. İstanbul'da düzenlenen etkinliğe otelin bünyesinde bulunduğu Öztürk Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, Nurten Öztürk, Ali Şafak Öztürk, Regnum Carya Genel Müdürü Geylan Dursunoğlu katıldı.



Zirve'nin arka planı


Geceleri bile uyuyamadıklarını ifade eden bulunduğu Öztürk Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, zirvede çokça konuşulan senkronize servis hakkında detaylar da verdi. Öztürk liderlere aynı anda yapılan servis isteğinin Cumhurbaşkanlığı'ndan geldiğini açıkladı.Zirvede güvenlik had safhadaydı. Binin üzerinde güvenlik görevlisi olmasına rağmen liderlerin etrafında kimse yoktu. Kendi evinde bahçesinde gezer gibi gezdiler.





NOTLAR


Liderlerin başbaşa görüşme yapıldığı Tilya Salonu için bir ıhlamur türü olan tilya ağacı istendi. İki saatte ağaç getirildi.



24 saat yemek ikram edilen otelde liderler Türk yemeklerine hayran kaldı. Döner pide, lahmacun ve baklava favori



Liderlerin yemeklerinde güvenlik amacıyla radyasyon ölçümü yapıldı. Obama'nın yemeklerini çeşnicisi tattı.



Yabancı heyetlerin bir Asistan ordusu görev yaptı. 400'ü aşçı ve servis elemanı olmak üzere 1800 personel görev yaptı.



Obama golf oynamadı. Fakat danışmanılar güzel havayı fırsat bilerek Regnum otelin golf sahasında golf oynadı.




Antalya 007'nin şifreleri


Golfçüler Obama'nın ajanları çıktı


Zirve için 6 ay öncesinden Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer Antalya'ya geldi. Sonraki 3 ay kala diğer ülkelerden heyetler geldi. Toplantı yerleri otel alanı gezildi. Bazı ülkelerden ajanlar otel yönetiminin haberi olmadan otele yerleşti. Fikret Öztürk ajanların müşteriymiş gibi otelde zirve öncesinde konakladıklarını ifade etti. Öztürk “Sonradan toplantı olunca baktık ki aynı kişiler Obama'nın yanında. Demek ki bizim adamlar ajanmış dedik” diye konuştu.



Kanada Başbakanı: Patron benim


Canada Başbakanı ile otel belboyu arasında golf arabasında geçen konuşma çok konuşuldu. Kanada Başbakanı'nın yanında oturduğunu bilmeyen Hotel'in belboyu Başbakan'a arkada oturanı gösterek 'patron o mu?' diye sordu. Başbakan 'Patron benim' yanıtı verdi.



Klimaya G.Kore liderine göre ayar


Otelin klima sistemi Güney Kore Lideri Park Geun-hye ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e göre ayarlandı. İkilinin ortak toplatılarda üşümesi ile klimada derece arttırıldı.



Angela Merkel Türk kahvesi istedi


Merkel telefon görüşmelerini ikili görüşmelerin yapıldığı villalar bölgesinde korumaları olmadan yaptı. Merkel Türk kahvesi seçimiyle dikkatleri üzerine çekti.



Kral için lambalar değiştirildi


Suudi Kralı ve prensi için bir süit tahsis edildi. İstekleri doğrultusunda süit özel olarak dizayn edildi. Zeminler halı kaplandı tüm aydınlatma sistemi Kral ve prensin alışık olunduğu ifade edilen renktekteki lambalarla değiştirildi.






#g20 zirvesi
#senkronize servis
#obama
#antalya summit
8 yıl önce