|

Seri üretimi için son teklif

OTOKAR, ana yüklenicisi olduğu ‘ALTAY Tankı’nda Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın talebiyle seri üretim için son teklifini verdi. Yapılan teklif 250 adet ALTAY’ın seri üretimi ve Entegre Lojistik Destek faaliyetini kapsıyor. Projenin hayata geçmesiyle kendi ana muharebe tankına sahip olacak Türkiye, TSK'nın talebini karşıladıktan sonra ALTAY’ı yurtdışına da satabilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 20:44 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye'nin kara sistemleri üreticilerinden OTOKAR, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan gelen talep üzerine, ana muhabere tankı ALTAY'ın seri üretimi için son teklifini sundu. Projede ana yüklenici olarak görev alan OTOKAR, sadece kendisine yapılan davet üzerine ALTAY tankı için ilk seri üretim teklifini de geçtiğimiz Ocak ayında Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na vermişti. ALTAY'ın seri üretimi için OTOKAR'ın sunduğu bu son teklif, 250 adet ALTAY'ın seri üretimi ve bunların Entegre Lojistik Destek faaliyetlerini kapsıyor. Teklifle birlikte en son teknoloji ürünü alt sistemlere sahip ALTAY tankının vakit kaybetmeden seri üretim çalışmalarının başlaması ve modern ana muharebe tanklarının bir an önce Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi hedefleniyor. Projenin hızla hayata geçirilmesinin ardından Türkiye kendi ana muharebe tankına sahip olacak.



FARKLI ÜLKELERE DE GİDECEK


OTOKAR Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Ocak ayındaki ilk teklifimizin ardından Müsteşarlık'ın talebiyle bugün (dün) son teklifimizi sunduk. Milli ana muharebe tankı için yüzde 100 milli sermayeli bir üretici olarak; insan kaynağımız, deneyimimiz, bilgi birikimimiz ve teknolojimizle bu göreve hazırız” dedi. ALTAY'ın Türkiye'ye yeni ihracat fırsatları da oluşturacağını kaydeden Görgüç, “Seri üretimin başlamasını takiben ALTAY'ın farklı ülkelerden de talep göreceğine, hatta dost ve müttefik ülkelerin projeye katılması ile farklı coğrafyalarda da üretim olanaklarının önünün açılacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.





TESTLER BAŞARILI SÜRÜYOR


ALTAY tankının konsept tasarımını ve prototip üretimini yaptıklarını; testleri de başarıyla sürdürdüklerinin bilgisini veren Görgüç, şöyle devam etti: “Bu dönemde ayrıca seri üretim dönemi için tüm altyapı gereksinimleri ve hat planlamalarını çalıştık, Milli Savunma Bakanlığı'ndan ana muharebe tankı üretimi için gerekli olan Üretim İzin Belgesi'ni aldık. Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte düğmeye basılarak en kısa zamanda hattan ilk tankları çıkaracak şekilde üretim programımızı yaptık. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı olan 250 adet ALTAY'ın 5 yılda imalatına ek olarak; ihracat potansiyeli, mayın temizleme, kurtarıcı, istihkam tankı gibi türev ve tamamlayıcı araç ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak, yıllık uygun bir kapasite planlaması yaptık.”


#OTOKAR
#ALTAY tankı
#Savunma Sanayi
8 yıl önce