|

Sigaraya zam mı geliyor?

Temmuz ayının ilk haftasında TAPDK tütün ürünlerine ortalama 1 lira zam yapılması iddiası haberi sosyal medyada ilgi çekti. Maliye Bakanlığı ve zam yapılacak ürünlerin firması iddialara yanıt verdi.

Yeni Şafak ve
08:40 - 30/06/2017 Cuma
Güncelleme: 09:48 - 30/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Sigaraya zam haberi konusunda firma ve Maliye Bakanlığı'ndan "Resmi açıklanmayan bilgilere itibar etmeyiniz" açıklaması geldi.
Sigaraya zam haberi konusunda firma ve Maliye Bakanlığı'ndan "Resmi açıklanmayan bilgilere itibar etmeyiniz" açıklaması geldi.

Zamla alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmazken, muhtemel zam listesi sosyal medyada dolaşıyor. Listeye göre, bazı markalara 50 kuruş gibi bir zam yansırken, en çok tüketilen sigaralara 1 lira gibi bir zam yapıldığı öne sürülüyor.

"İTİBAR ETMEYİN"

Yeni Şafak'a bilgi veren ve sosyal medyada dolaşan bilgilerin muhatabı kurum ise "Bize tebliğ edilen bir zam yok. Bu tür bilgilere itibar etmeyiniz" açıklamasını yaptı.

Maliye Bakanlığı'nca, bu yılın temmuz-aralık dönemi için 2017 enflasyon gelişmeleri ve yıl sonu hedefleri göz önünde bulundurularak, sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarının artırılmamasının uygun görüldüğü bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan ÖTV tutarlarına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yayımlandığı belirtildi.

RESMİ GAZETE'DE ÖTV KARARI

Sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, bu yılın Temmuz-Aralık dönemi için 2017 yılı enflasyon gelişmeleri ve yılsonu hedefleri göz önünde bulundurularak, sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan söz konusu maktu ve asgari maktu ÖTV tutarlarının artırılmaması uygun görüldü. Daha önce sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu ÖTV tutarları, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında TÜİK tarafından ilan edilen Yİ-ÜFE oranı kadar artırılmaktaydı.

İDDİADAKİ FİYATLAR

13,5 lira olan ürünün 14,5 liraya çıkacağı, 13 liralık ürünün 14 lira olacağı gibi iddialar var.

#Sigara
#Maliye Bakanlığı
#Zam
7 yıl önce