|

'Silah olur gelir bizi vurur'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, algı yönetiminin artık teknoloji ve medyanın alet edilerek yapıldığını söyledi. Özlü, “Fetullahçı Terör Örgütü, ihanet ağını medya, sanal ortam ve teknolojiyle genişletti. Eğer biz medya ve teknolojiyi iyi sahiplenmezsek birileri bu gücü ihanet için kullanacaktır”dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2017 الأحد
Güncelleme: 00:34 - 19/11/2017 الأحد
Yeni Şafak
​Bilişim ve teknoloji çağına hızlı giren dünyada oyunun kuralları da yeniden yazılmaya başladı.
​Bilişim ve teknoloji çağına hızlı giren dünyada oyunun kuralları da yeniden yazılmaya başladı.

Bilişim ve teknoloji çağına hızlı giren dünyada oyunun kuralları da yeniden yazılmaya başladı. Bilişim Teknoloji ve Medya Hukuku Paneli’nde bu hızlı çağda bilişimden ve teknolojiden uzak duranların kaybetmeye mahkum oldukları gözler önüne serildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, algı yönetiminin artık teknoloji ve medyanın alet edilerek yapıldığını söyledi. Özlü, teknoloji ve medyanın bir yanıyla iyiye hizmet ederken, diğer taraftan çok güçlü bir silah olarak da kullanılabildiğini söyledi.

FETÖ BUNU YAPTI

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), ihanet ağını medya ile genişlettiğine dikkat çeken Özlü, “FETÖ, hain emellerine ulaşmak için medyayı, sanal alemi ve teknolojiyi çok etkin bir şekilde kullandı. Yurt içi ve yurt dışında 147 adet yazılı medya, internet sitesi, haber portalı ve sosyal medya uzantılarını, 58 görsel ve işitsel medya kuruluşunu, yayıncılık aşkından dolayı değil, bu gücü kullanmak için kurdu. FETÖ, bu bilişim ve medya gücünü, anayasal düzeni ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmak için seferber etti. Örgüt, medya gücünü kullanarak, istediği zaman, istediği kişiye karşı organize bir psikolojik savaş taktiği uyguladı. O yüzden gerçeğe sahip çıkıp doğru olanı hep birlikte yönetemezsek, birileri bu gücü ihanetleri için yönlendirecektir. Buna izin veremeyiz” uyarısında bulundu.



HUKUKİ ALTYAPI OLUŞTURULMALI

Bilişim toplumunda hukuki altyapının oluşturulmasının zamanının geldiğini vurgulayan Özlü, bilişim, teknoloji ve medya hukukunu tartışmanın, önlemler almanın, gerektiğinde yaptırımlar uygulamanın en doğal hak olduğunu söyledi. AB tarafından 2001’de imzalanan Sanal Ortamda İşlenen Suçlar Sözleşmesi’nin, 2014’te TBMM’de onaylandığını anımsatan Özlü, bilgisayar ve internet suçlarını gözeten sözleşmenin, ülkeler arası iş birliğini artırarak siber suçlara karşı mücadeleyi hedeflediğini de dile getirdi. UMED Başkanı Aslan Değirmenci de medyanın sahip olduğu gücün etik ve denetim sorunlarını da birlikte getirdiğini belirterek, ilgili mevzuatın yeniden ele alınıp çağa uygun bir şekilde düzenlenmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.


Siber saldırılara siber ordu şart

Özlü, birçok ülkenin siber ordularını kurduğunu ve siber savunma sistemlerini oluşturduğuna dikkati çekerek, “Ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için, dönüşümümüzü bir an önce tamamlamak durumundayız. Her dönem türlü saldırıların hedefinde olan Türkiye, siber saldırıların da hedefinde olacaktır. Gelişmiş ülkeler siber saldırılara ne kadar açıksa, Türkiye de o kadar açıktır” ifadelerini kullandı.

#Faruk Özlü
#Teknoloji
#Bilişim
٪d سنوات قبل