|

Sofya Ekspresi yarın yola çıkıyor

Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan Kapıkule-İstanbul demiryolu hattındaki yenileme çalışmaları tamamlandı. İstanbul-Sofya tren seferleri yarın yeniden başlıyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul-Belgrad ve İstanbul-Bükreş bağlantısının ise yaz aylarında yapılacağını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:12 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Sofya Ekspresi yarın yola çıkıyor
Sofya Ekspresi yarın yola çıkıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile İstanbul-Sofya Ekspresi isimli yeni bir trenin, 20 Şubat (yarın) itibarıyla seferlerine başlayacağını duyurdu. Arslan, yaptığı açıklamada, 292 kilometre uzunluğundaki Kapıkule-İstanbul demiryolu hattındaki yenileme çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.



HALKALI'DAN KALKACAK


Halkalı-İstanbul arasındaki yolcu trenlerinin geçen yıl çalışmaya başladığını anımsatan Arslan, TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Bulgaristan/ Sofya-İstanbul /Halkalı arasında İstanbul-Sofya Ekspresi isimli yeni bir trenin, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacağını açıkladı. Arslan, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki yolcu taşımacılığının İstanbul-Bükreş arasında her gün karşılıklı olarak işletilen Bosfor Ekspresi ile sağlandığına işaret etti.



YENİLEME ÇALIŞMASI BİTTİ


Trakya bölgesindeki yol yenileme çalışmaları nedeniyle 3 Haziran 2014 tarihinden itibaren İstanbul-Kapıkule arasında yolcu aktarımı otobüsle yapılıyordu. Artık bu aktarmaya gerek kalmadığını belirten Arslan, “Kapıkule-İstanbul demiryolu hattındaki yol yenileme çalışmaları tamamlandı. Bulgar Demiryolları ve TCDD Taşımacılık arasında imzalanan anlaşma ile yeni bir trenin sefere konulması kararı alındı. İstanbul-Sofya Ekspresi, Sofya-Halkalı arasında karşılıklı her gün işleyecek ve tren dizisi ikisi TCDD Taşımacılık Şirketi'ne ait ikisi de Bulgar Demiryollarına ait olmak üzere yüksek kalitede toplam dört vagondan oluşacak” dedi.



Belgrad ve Bükreş seferleri ise yaza


Bakan Ahmet Arslan, trenin Halkalı'dan saat 22.40'da, Sofya'dan ise 21.00'de hareket edeceğini, seyahat süresinin yaklaşık 9 saat 50 dakika olacağını ifade etti. Arslan, İstanbul-Sofya Ekspresi'ne yaz aylarında İstanbul-Belgrad ve İstanbul-Bükreş bağlantısını sağlamak üzere vagonlar bağlanacağı bilgisini de verdi.






#Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı
#Ahmet Arslan
#TCDD
7 yıl önce