|

Soğuğa dayanıklı ayakkabı üretti

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile soğuk iklime uygun ayakkabılar üreterek Rusya''ya olan ihracatı artırdıklarını belirtti.

Zaman
00:00 - 28/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 15:31 - 28/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Soğuğa dayanıklı ayakkabı üretti
Soğuğa dayanıklı ayakkabı üretti

Türk ayakkabı üreticileri, Rusya''da düzenlenen ''MOSSHOES Ayakkabı Fuarı''nda ürünlerini görücüye çıkardı. Rusya pazarına uygun ayakkabı ürettiklerini belirten Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin, bu ülkeye ihracatın geçen yıla göre yüzde 22 arttığını söyledi.

40''a yakın Türk firması, ürünlerini Ruslara tanıttı

Moskova''da düzenlenen Ayakkabı Fuarı''na katılan 40''a yakın Türk firması, ürünlerini Ruslara tanıttı. Fuara katılan Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile soğuk iklime uygun ayakkabılar üreterek Rusya''ya olan ihracatı artırdıklarını belirtti. Türk ayakkabısının dünya ticaretinde söz sahibi olduğunu belirten Çetin, ''En çok ayakkabı ihracatı yapan Rusya''nın Türk ürünlerine olan ilgisi her geçen gün artıyor '' dedi.

Çetin, Moskova, Şanghay ve Milano gibi fuarlara katılımın Türk deri markalarının iç ve dış pazarda tanıtımında ve dünyada Türk derisi imajının güçlendirilmesinde önemli rol oynadığını belirterek, sektör ihracatının Türkiye ekonomisine yıllık 6,2 milyar dolar katkısı olduğunu kaydetti.''Ayakkabı ihracatımız da bu yılın ilk dokuz ayı itibarıyla yüzde 18''lik ihracat artışını yakaladık.'' dedi. Son zamanlarda Türkiye''de yılda 450 milyon çift ayakkabı üretimi yapıldığını söyleyen Çetin, deri ve deri ürünlerinde dünyada 9''uncu, Avrupa''da 3''üncü sırada yer aldığını söyledi.

Türk derisini tanıtma çabası içindeyiz

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu ve Deri Tanıtım Grubu (DTG) Başkanı Lemi Tolunay ise ''Kurum olarak Rusya, Çin, Japonya, İtalya''ya Türk derisini tanıtma çabası içindeyiz.'' dedi. Bu ülkelerle dış ticareti önemsediklerini belirten Tolunay, dünya deri pazarının 211 milyar dolar olduğunu ve bunun 155 milyarlık kısmının ayakkabıya ayrıldığını belirtti. Sektörün iç pazar sorununun ise ucuz ithal ürünlerden kaynaklandığını ifade eden Tolunay, ''Önümüzdeki yıl ithalata kısıtlama getirilmesini bekliyoruz.'' dedi. Tolunay, bu yasa ile birlikte sektörde yüzde 30 büyüme yaşanacağını ve 90 bin yeni istihdam sağlayacağının altını çizdi.

11 yıl önce