|

Sosyal medya aracılığıyla işsizleri iş sahibi yapıyor

Uşaklı esnaf Ali Erdurmuş sosyal medya üzerinden oluşturduğu grupla 8 ayda yaklaşık 750 kişinin iş bulmasına yardımcı oldu. Erdurmuş "Grupta yaklaşık 11 bin kişiye ulaştık, iş ve işçi arayanlar grup yoluyla iletişime geçiyor" dedi.

Yeni Şafak
13:19 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:22 - 23/07/2016 Cumartesi
AA
Sosyal medya aracılığıyla işsizleri iş sahibi yapıyor.
Sosyal medya aracılığıyla işsizleri iş sahibi yapıyor.

Uşaklı esnaf Ali Erdurmuş, sosyal medya üzerinden oluşturduğu "Uşak İş ve İşçi Arayanlar" grubu ile 750 kişinin iş bulmasına yardımcı oldu.



Erdurmuş yaptığı açıklamada, uzun yıllardır sigortacılık yaptığını, çevresinde pek çok kişinin iş ve işçi bulmak için kendisinden yardım istediğini belirterek 8 ay önce sosyal medya üzerinde "Uşak İş ve İşçi Arayanlar" grubunu oluşturduğunu söyledi.



Kısa süre içinde gruba ilginin arttığını, iş ve işçi arayanların iletişim adreslerini paylaşmaya başladığını belirten Erdurmuş, uzun süredir işsiz olan kişilerin dahi bu yöntemle iş sahibi olmaya başladığını kaydetti.



Grupta paylaşımda bulunmak için üye olmak gerektiğini aktaran Erdurmuş, "İlk günlerde sadece sosyal medya adresimdeki arkadaşlarım paylaşımda bulunuyordu. Daha sonra yüzlerce kişi gruba katılmaya başladı. Bugün yaklaşık 11 bin kişi gruba üye. İş ve işçi arayanlar iletişim adreslerini bırakıyor, daha sonra iletişime geçiyorlar. İlgi her geçen gün artıyor" dedi.



750 kişi iş buldu


Bu güne kadar yaklaşık 750 kişinin bu yöntemle işe yerleştiğini savunan Ali Erdurmuş, hiçbir menfaat sağlamadan insanlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.



Gruba Uşak'ta yaşayan herkesin üye olabileceğini belirten Erdurmuş, "Bazı kötü niyetli kişilerin kullanımını engelledik, buradan herkes iş ve işçi ilanlarını yayınlayabilir. Ben sürekli ilanları kontrol ediyorum, iyi niyetle oluşturulan bu oluşumu kimsenin bozmasını istemiyorum. İş bulan kişiler bazen ziyaretime gelip teşekkür ediyorlar, onların hayır dualarını almak benim için yeterli." diye konuştu.



Sosyal medyanın gücü artıyor


İnsanların sosyal medyayı sadece eğlence amacıyla kullanmaması gerektiğini ifade eden Erdurmuş, özellikle akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla sosyal medyanın gücünün her geçen gün artığına dikkati çekti.



Gruba katılımın daha da artmasından memnun olduğunu anlatan Erdurmuş, şöyle konuştu:



"Her gün bir saatimi bu işe ayırıyorum. Zaten sosyal medyada vakit geçiriyordum, artık insanlara yardımcı da oluyorum. Hiçbir menfaat beklemeden bu işi yaptığımı bir kez daha söylemek istiyorum. Her sektörden işverenler buraya ilan yazıyor. Eğitimli iş gücü arayan da niteliksiz elaman arayan da burada iletişim kurabiliyor. Yeter ki insanlara bir nebze faydam olsun. İş bulanların sayısı arttıkça mutluluğum katlanıyor."



#İletişim
#İş
#Sosyal medya
8 yıl önce