|

Suriyelilerin hayatını Davos’ta anlattı

Her yıl Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu yıllık toplantısının bu yılki teması “Duyarlı ve Sorumlu Liderlik” oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:11 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Dünyanın en önemli sorunlarının dile getirildiği zirvede Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Suriyeli mültecilerin eğitim ve iletişim alanlarındaki problemlerine çare olarak Turkcell'in geliştirdiği çözümleri, insani yardım konularında küresel projelere yön veren isimler ile paylaştı. Kaan Terzioğlu konuşmasında, “Dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olan Türkiye'de yaklaşık 3 milyon Suriyeli yaşıyor. Turkcell olarak, 1.2 milyonundan fazlasına hizmet verdiğimiz bu müşterilerimizin ihtiyaçlarını araştırdığımızda parasal yardım, yiyecek ve barınaktan sonra gelen en büyük ihtiyaç taleplerinin eğitim olduğunu görüyoruz. İletişim teknolojileri işte bu zorluklara karşı önemli çözümler yaratma potansiyeline sahip” dedi.



YENİ BOYUTA TAŞIYACAK




Terzioğlu, “Bu bakış açısıyla, 20 Eylül'de Turkcell Akademi'nin geliştirdiği, özellikleri arasında Türkçe-Arapça temel dil eğitimi ile anında sesli çeviri imkanı da bulunan mobil uygulamamız “Merhaba Umut”u lanse ettik” bilgisini paylaştı. Çalışmalarının bir sonraki aşaması olarak, Kahramanmaraş'ta bulunan Suriyelilerin yaşadığı Geçici Barınma Merkezi'nde herkese hitap edecek bir eğitim merkezi oluşturma amacıyla mobil uygulama Merhaba Umut'u yeni bir boyuta taşıyacaklarını söyledi.



Hızlı fiber internet imkanı


Aralık 2016'da faaliyete geçen Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi'nde, önümüzdeki günlerde hayata geçireceği Merhaba Umut eğitim projesi ile yer alan Turkcell, çocuk ve gençlere özel Arapça K-12 eğitimleri, yetişkinler için haber, sağlık ve günlük yaşama dair içerikler ile Türkçe öğrenme olanağı sağlıyor. Turkcell, merkezde ayrıca 4,5G hızında mobil iletişim ve yüksek hızlı fiber internet sunuyor. Kahramanmaraş, yüksek hızda fiber internet hizmetinin ücretsiz olarak mültecilerin hizmetine sunulduğu ilk merkez olarak farklı bir öneme de sahip.




#Turkcell Akademi
#Kaan Terzioğlu
#Davos
7 yıl önce