|

Sürücüsüz otoda Türk imzası

Otonom ve elektrikli araçlardan akıllı şehirlere kadar pek çok alanda dünya otomotiv sanayisine yön veren uzmanlar, Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı (IAEC'17) için İstanbul'da buluşuyor.

Yeni Şafak
08:00 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:03 - 30/10/2017 Pazartesi
Diğer
 Özellikle geleceğin sürücüsüz otomobilleri için çalışan Türk konuşmacılar büyük ilgi çekecek.
Özellikle geleceğin sürücüsüz otomobilleri için çalışan Türk konuşmacılar büyük ilgi çekecek.

'Gelecekte Hareketlilik' teması çerçevesinde 2-3 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan etkinlikte otomotiv mühendisliği alanında birbirinden önemli konuşmacılar sektördeki en yeni trendleri paylaşacak.

  • Özellikle geleceğin sürücüsüz otomobilleri için çalışan Türk konuşmacılar büyük ilgi çekecek. Amerikan otomotiv devi General Motors'un Elektrik ve Kontrol Sistemleri Araştırma Laboratuvarı Direktörü Dr. Cem Saraydar ile Northeastern Üniversitesi'nden Doç. Dr. Taşkın Padır, sektörde devrim niteliği taşıyan otonom araçlar konusunda geleceğe ışık tutacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

Yine otomotiv ana sanayisinde stratejik dönüşümlerin yönetiminde uzman olan dünyaca ünlü Strategy& Otomotiv Ortağı Joerg Krings ile SAE Avrupa Operasyonları Direktörü Murat Doğru Gelecekte Hareketlilik konusunda, Alman Multiphysics Energy Solutions (MES) Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Pekşen de elektrikli araçların geleceği konusunda değerlendirmelerde bulunacak. Sabah'ın haberine göre, IAEC'17, OİB desteği, OSD, OTEP, TAYSAD ortaklığı ve Amerikan Otomotiv Mühendisleri Birliği (SAE International) işbirliği ile düzenleniyor. Otomotiv Gazetecileri Derneği konferansın sponsorları arasında yer alıyor.

GENERAL MOTORS'U GELECEĞE HAZIRLIYOR

Konferansa konuşmacı olarak katılan Cem Saraydar, General Motors Küresel Ar-Ge'de Elektrik ve Kontrol Sistemleri Araştırmaları Laboratuvarı direktörü görevini yürütüyor. Bu görevde, GM'nin sürüş otomasyonunda, bağlantılı araçlarda ve ilgili etkinleştirici teknolojilerde ileri teknik çalışmaları sürdürüyor. 2005'te GM Ar-Ge'ye araştırmacı olarak katılan Saraydar, 2014'te şu anki görevine seçildi.

NASA İÇİN İNSANSI ROBOT GELİŞTİRİYOR

  • Northeastern Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Doçent olan Taşkın Padır, Robotik ve Akıllı Araçlar Araştırma Laboratuvarı Direktörü olarak görev yapıyor. Padır, ayrıca NASA tarafından insansı robot Valkyrie için özerklik geliştirmek üzere seçilen iki araştırma grubundan birini yönetiyor.
#Otomobil
#Sürücüsüz otomobil
#Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı
6 yıl önce