|

Tam gün yasası ile ilgili önemli açıklama

Sağlık Bakanı Demircan tam gün yasasında düzenleme ile ilgili olarak "Üniversite ve YÖK ile birlikte bu çalışmaları sürdürüyoruz. Üniversite hocalarımız üniversitedeki görevlerini yerine getirdikten sonra kalan zamanlarında şehir hastanelerimizde hizmet edebilmeli" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
12:48 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:00 - 13/11/2017 Pazartesi
AA
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklamada bulundu.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklamada bulundu.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bakanlıktaki makamında Sağlık Bakanlığının girişimleriyle Türkiye'de karaciğer nakli olan Osama Ali Khan ve ailesini kabulünde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, tam gün yasasıyla ilgili çalışmaların ne olacağını sorması üzerine Demircan, anayasanın kendilerine vermiş olduğu görevin ülkenin kaynaklarını, imkanlarını ve sermayesini 80 milyon insana en verimli şekilde yapabilmek olduğunu söyledi.

"Üniversite hocalarımız şehir hastanelerinde çalışabilmeli"

Bu çerçevede, imkanlar noktasında mesafe alındığını anlatan Demircan, hastanelerin iyileştiğini ve imkanların geliştiğini söyledi. Yetişmiş insan gücünü en verimli şekilde milletin hizmetine sunmak zorunda olduklarının altını çizen Demircan, şöyle devam etti:

  • "Mevcut düzenlemeler yeterli olmuyorsa, yeterli sonuç almamızı sağlamıyorsa bize düşen bu düzenlemeleri yeniden gözden geçirmektir. Mevcut çalışma düzenimiz daha verimli nasıl olabilir bunun üzerinde çalışma yapıyoruz. Şu an için adına 'esnek' çalışma diye koyabileceğimiz modele doğru bizim ilerlememiz istikametinde motive ediyor. Biz yetişmiş insan gücümüzü, üniversitelerdeki hocalarımızı şehir hastanelerinde ve devlet hastanelerinde bizdeki yetişmiş hocalarımızı üniversitelerde karşılıklı sözleşme esası üzerinden çalıştırabilmeliyiz.

"Çalışmamız çok uzun sürmeyecek"

Şehir hastanelerinde bu kadar güzel mekanlar ortada gelişiyor ve giderek artıyor. Bu çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalar nihayetlendiğinde sizlerle paylaşacağız. Üniversite ve YÖK ile birlikte bu çalışmaları sürdürüyoruz. Üniversite hocalarımız üniversitedeki görevlerini yerine getirdikten sonra kalan zamanlarında şehir hastanelerimizde hizmet edebilmeli. Gereklilik daha çok halkımıza en iyiyi verebilmekten doğdu. Bir yerde tıkanma oldu da onu açıyoruz şeklinde bakmıyoruz. Çalışmamız çok uzun sürmeyecek."

#Ahmet Demircan
#Sağlık Bakanı
#Tam gün
#Şehir hastanesi
6 yıl önce