|

Tarımda teknoloji bereketi

Teknolojinin nimetlerinden giderek daha fazla yararlanan tarım sektöründe GSM operatörlerinin sunduğu hizmetler dikkat çekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:19 - 10/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

2010 yılından bu yana 2 milyon çiftçiye ürün ve servisleriyle hizmet veren Turkcell de geliştirdiği teknoloji içerikli destekleriyle tarımda verimliliğin artması ve maliyetlerin düşmesini sağlıyor. Turkcell'in Tarım Doktoru diye adlandırdığı hizmeti sayesinde 2012 yılından bu yana çiftçiler toplam 560 milyon TL kazanç sağladı.



5 LİRAYA BİR MÜHENDİS


Her çiftçiye özel ayda yalnızca 5 TL'ye ziraat mühendisi desteği veren Turkcell, teknolojik verimlilik çözümleriyle tarımsal kalkınmayı hedefliyor. Dünyada bir ilk olma özelliğine sahip Turkcell Tarım Doktoru sayesinde yüzde 35, doğru ve yeterli ilaç kullanımı sayesinde yüzde 10, akaryakıt kullanımındaki düşüş nedeniyle yine yüzde 10 maliyet tasarrufu sağlanıyor. Verimlilikte ise, hastalık zararlıdan haberdar olup koruyucu önlemleri almak sonucu yüzde 25, teknik yetiştiricilikten dolayı yüzde 20 artış elde ediliyor.



560 milyon liralık fayda


Turkcell'in çiftçilere yönelik teknoloji içerikli destekleri İzmir'de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, "Çiftçilerimize bu teknolojik imkânları sağlamayı görevimiz kabul ediyoruz. 3 yılda çiftçilerimize yarım milyar TL'yi aşkın fayda sağladık" dedi.



Trafonuz güvende


Turkcell'in özellikle son yıllarda artış gösteren trafo hırsızlığına yönelik de çözümleri var. Tarımda sulama ve aydınlatmada kullanılan trafolar, şimdilerde hırsızların kazanç kapısı haline gelmiş durumda. Çiftçiyi 30 bin TL zarardan kurtaracak çözümler üreten Turkcell'in Trafom Güvende servisi 7/24 hırsızların müdahalesine GSM tabanlı bir alarm sistemiyle karşılık veriyor.





#Turkcell Tarım Doktoru
#Tarımda teknoloji
#Turkcell
9 yıl önce