|

Taşeron işçilere 12 maddelik güvenlik soruşturması

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik çalışmalarda sona gelinirken, kadroya alınmaya yönelik ayrıntılar da netleşmeye başladı. Buna göre, taşeron işçiler kadroya alınmadan önce, güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Soruşturmadan geçemeyen işçiler kadroya alınmayacak. İşte taşeron işçilerle ilgili 12 maddelik detaylar.

Yeni Şafak
13:52 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:59 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Taşeron işçi uygulaması merakla bekleniyor.
Taşeron işçi uygulaması merakla bekleniyor.

Binlerce taşeron işçisi kadro hayali kurarken, işçilerin işini kaybetme riski ortaya çıktı. Buna göre, işçilerin kadroya alınmasına ilişkin 12 maddelik düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacağı öğrenildi.

Tasarının Meclis tarafından kabul edilmesi ile birlikte, kamuda çalışan ve düzenlemede yer alan kamu kurumlarının taşeron işçilerinin kadroya alınmasına ilişkin süreç başlayacak. Bu aşamada, işçilerle ilgili güvenlik soruşturması yapılacak.

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇERKEN YAŞ SINIRLAMASI VAR MI?

Taşeron işçilerin kadroya geçerken herhangi bir yaş sınırlaması bulunmuyor. Fakat memur statüsünde olacakları için emekliliği gelen taşeron işçiler kadroya geçemecek.

TAŞERON İŞÇİLERDE MAAŞ NE OLACAK?

Taşeron işçiler için bir süredir toplu sözleşmeler imzalanıyor. Taşeron işçiler kadroya alındıklarında, sözleşme süresinin bitimine kadar aynı ücreti almaya devam edecekler.

TAŞERON İŞÇİDE YILLIK İZİN NASIL OLACAK?

İşçilerin yıllık izinleri çalışma sürelerine göre belirleniyor. Kadroya alınan taşeron işçilerin yıllık izin süreleri belirlenirken, en çok çalıştıkları işyerindeki kıdemleri esas alınacak.

#Taşeron işçi
#Güvenlik soruşturması
#Meclis
6 yıl önce