|

Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek? Taşeron işçi ne demek?

Taşeron işçi ve kadroya dair gelen son dakika açıklamalar, taşeron işçilere umut vermeye başladı. Binlerce taşeron işçinin kadro beklentisi ne zaman bitecek sorusu herkes tarafından merak ediliyor. Hükümetin yaptığı açıklamalara göre 2 ay içerisinde güzel haberler gelecek.

Yeni Şafak
15:03 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:50 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Taşeron düzenlemesi yılbaşından önce Meclis'ten geçecek.
Taşeron düzenlemesi yılbaşından önce Meclis'ten geçecek.

Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek sorusu yüzbinlerce vatandaşın heyecanla beklediği ve sık sık araştırılan konuların başında yer alıyor. Taşeron düzenlemesiyle ilgili yapılan resmi açıklamalar sıklaştı, çalışmalar ise hız kazandı.

“Eli kulağında”

Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz gün AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin kadro beklentisi konusunda güzel haberi verdi.

  • Gruptaki partililerin "Taşeron sizden kadro bekliyor" sözleri üzerine Başbakan "O iş bitti, tamam; eli kulağında. Bakanlarımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Maliye Bakanımız çalıştılar getirdiler, bugün yarın inşallah devreye girer, merak etmeyin. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor" açıklamasında bulundu.

“Yılbaşından önce Meclis’ten geçecek”

Maliye Bakanı Naci Ağbal da taşeron işçilerin büyük bir merakla beklediği kadro haberleri üzerine bir açıklama yaptı.

Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik çalışmaların sorulması üzerine, "Taşeron işçilerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği çerçevede yılbaşından önce bu yasayı Meclisten geçirmeyi planlıyoruz. Burada Bakanlar Kurulu bir model noktasında karar verdiği anda da hükümet olarak bunu sizlerle paylaşacağız" dedi.

Çalışma Bakanı’ndan taşeron açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise Türkiye İhracat Haftası’nda yaptığı konuşmada taşeron konusuna da değindi.

Sarıeroğlu, “Taşeron konusu Başbakanımız da ifade etti. Kamu boyutu ile alakalı olarak inşallah yakın zaman içerisinde bu sene bitmeden önce konu ile ilgili aşama kaydetmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

Taşeron ne demektir? Taşeron işçinin anlamı nedir?

Taşeron, Fransızca’daki “tacheron” kelimesinden gelmektedir. Bir taşeron genellikle bir projenin belirli bir görevini yerine getirmek amacıyla genel yükleyici tarafından tutulan firmaya denilmektedir.

  • Örneğin bir inşaat işinde genellikle konutların elektrik donanımı, doğraması ya da su tesisatı ayrı ayrı taşeronlara verilmektedir. Başka bir örnek daha verecek olursak günümüzde bazı askeri kurumlar yemek gibi organizasyonları dışarıdan bir firma ile anlaşarak yaparlar. İşte burada firmaya taşeron firma ve bu firmada çalışanlara da taşeron işçi denilir.

Taşeron iş yapan firmalarda çalışanlara ise taşeron işçi denilmektedir. Taşeronlar, tali işveren, alt işveren, alt işletici, alt ısmarlanan gibi isimlerle de anılmaktadırlar.

#Taşeron
#Kadro
#İşçi
6 yıl önce