|

Tatil için gözler hükümette

Turizmcinin Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasına yönelik talepleri peşi sıra artarken; bayramın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca vatandaşın gözü kulağı da bayram tatilinin kaç gün olacağında.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2017 Cuma
Güncelleme: 01:24 - 11/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Tatil için gözler hükümette
Tatil için gözler hükümette

Bununla ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bakanı Bülent Tüfenkçi dün yaptığı açıklamada, "Bayram tatili ile ilgili konuyu Bakanlar Kurulu'nda konuşacağız ondan sonra sizinle arkadaşlarımız paylaşacaklardır" açıklamasında bulundu.

KARAR BEKLENİYOR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise, Kurban Bayramı tatilinin uzun gerçekleşmesi halinde 500 bin kıyı tatilcisinin yanı sıra, 1-2 milyonu kişiyi bulan hareketliliğin yaşanacağını kaydetti. İç turizmde 10 milyon hedeflerinin olduğunu işaret eden Ayık, “İklim açısından da ülkemizin en rahat, huzur verici dönemine girdik. Siyasi otoriteden biran önce bu kararı açıklamasını bekliyoruz” dedi. Her bütçeye yönelik tesislerin olduğunu ifade eden Ayık, başta kıyılar olmak üzere tüm bölgelerin hazırlıklarını tamamladığını kaydetti.

Antalya hedef yükseltti

Ayık, iki yıllık bir düşüşün ardından sektörde yeniden bir yükselme dönemine girdiklerini vurguladı. Antalya’da 2016 yılına göre kıyaslamada rakamların yüzleri güldürdüğünü kaydeden Ayık, “Kentimize bu yıl gelen ziyareti sayısının 10 milyonun üzerine çıkacağını ümit ediyoruz” dedi. Kıyı bölgeleri Akdeniz ve Ege’de rakamların yüksek seyrettiğini dile getiren Ayık, “Önümüzdeki günler içinde İstanbul rakamlarında da iyileşme bekliyoruz. İstanbul’un müşteri portföyü çok farklıdır. İstanbul’da münferit ziyaretçiler fazlayken, kıyı bölgelerimizde genelde paket turla seyahat ediliyor” diye konuştu.

#Turizm
#Türkiye
#Osman Ayık
7 yıl önce