|

Tedarikçinin gözü ABD’de

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), geçtiğimiz günlerde Gebze TOSB'daki genel merkezinde önemli bir ismi ağırladı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2015 Pazar
Güncelleme: 23:59 - 21/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ford, GM ve Chrysler gibi şirketlerin merkezlerinin bulunduğu ve dünyanın en büyük otomobil üretim merkezi olan Michigan eyaletinin önemli bürokratlarından MEDC CEO'su Steve Arwood'u misafir etti. Yakın dönemdeki olası iş birlikleri hakkında sıcak gelişmelerin konuşulduğu ziyareti değerlendiren TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, Türk Tedarik Sanayii olarak avro ağırlıklı ihracat gelirlerinde doların payını ve bununla paralel olarak ihracatı artırmayı hedeflediklerini, dolayısıyla ABD pazarının bu anlamda en önemli pazar olduğunu söyledi.



MİCHİGAN'DA ORTAK ÇALIŞMA BAŞLADI


Dudaroğlu, TAYSAD ile MEDC CEO'su Steve Arwood arasında yapılan görüşmelerin, MEDC ile ticaret hacminin artırılması hedefini destekler nitelikte olduğunu belirtti. Başkan Mehmet Dudaroğlu, TAYSAD ile Michigan arasındaki iş birliği doğrultusunda yapılacak çalışmalar kapsamında iki ülkenin tedarik sanayi üreticilerinin, ana sanayii ile eşleştirilebileceği bir kalifikasyon programının oluşturulması ile ilgili çalışmalara başlandığı müjdesini verdi.



8 SÜTUNA MANŞET OLURUZ


ABD pazarı hakkında görüşlerini ifade eden TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, “Amerikan pazarına yerleşmemiz ve Çin tedarik sanayicilerinden pazar kapmamız 8 sütuna manşet olur. Tedarik sanayimizin ABD ihracatı 5 yılda yüzde 56'lık artış ile 332 milyon dolar olarak gerçekleşti. ABD pazarı global ölçekte bir pazar Türkiye'nin bu pazarda olmaması kabul edilemez” açıklamasında bulundu.


#Ford
#GM ve Chrysler
#Taşıt Araçları Yan Sanayicileri
#Mehmet Dudaroğlu
8 yıl önce