|

Tek başına iktidar olsun

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 1 Kasım seçimleri sonrasında koalisyon kurulabileceğine inanmadığını dile getirdi. Türkiye ekonomisinin, daima güçlü hükümetlerin olduğu dönemlerde büyüdüğünü belirten Çağlar, “Onun için mutlaka tek başına iktidar gelmesi lazım. Kim çıkarsa çıksın ama tek başına iktidar çıksın” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/10/2015 السبت
Güncelleme: 23:23 - 9/10/2015 الجمعة
Yeni Şafak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 1 Kasım seçimlerinden, 7 Haziran'a benzer sonuçların çıkması durumunda, koalisyon kurulabileceğine inanmadığını belirterek, “Onun için mutlaka tek başına iktidar gelmesi lazım” dedi. Çağlar, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen eğlence ve içerik pazarı fuarı “MIPCOM” sonrasında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.



KOALİSYON ÇÖZÜM DEĞİL


Türkiye ekonomisinin, daima tek başına iktidarın olduğu dönemlerde büyüdüğünü belirten Çağlar, koalisyon hükümetlerinde, bakanlar kurulunun bile toplanamadığı günlerin görüldüğünü anlattı. Çağlar, Türkiye'nin geçmişten bu yana koalisyon kurmada başarılı olamadığına işaret ederek, şunları söyledi: “Biz koalisyonu yapamıyoruz, beceremiyoruz. Yapamamak da ayıp değil. Eğer beceremiyorsak, sandıktan tek başına iktidarın çıkması lazım. Ben bunu söylediğim zaman, tek başına iktidara en yakın parti AK Parti olduğu için, 'Sen AK Parti'yi kastediyorsun' diyorlar. Kim çıkarsa çıksın ama tek başına iktidar çıksın. Ancak tabii ki en avantajlı çıkmasını beklediğimiz parti; AK Parti. Çünkü iyi senkronize olabiliyor. Ayrıca bugüne kadar birçok tecrübesi ve bürokraside oturmuş bir durum var.”



ASGARİ ÜCRET YİNE EKONOMİYE DÖNECEK


Partilerin ekonomik vaatlerine iş dünyası olarak bakışlarının nasıl olduğuna yönelik görüşlerini de paylaşan Çağlar, asgari ücret artırıldığında, bunun yine ekonomiye döneceğini belirterek, “Bu yine bize geri gelecektir ama bu asgari ücretteki artışı birden karşılayabilmek için birtakım inisiyatiflerin sana da sağlanması gerek. Zamanla bu oturur. Zaten biz kendimizi toparlamak için geçici bir süre istiyoruz” dedi. Asgar ücretin işveren tarafıyla ilgili konuşan Çağlar, “Bu durum iş kaybına yol açmaz. Ancak ilave istihdam sağlayamaz, yatırım yapamazsan, büyüyemezsin” şeklinde konuştu.



2016 SORU İŞARETİ


Seçimlerin ardından ekonomik gidişatın nasıl olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çağlar, Türkiye ekonomisinin bu yılın 2. çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme kaydettiğini hatırlattı. Ekonominin yılın 3. çeyreğinde de büyük bir ihtimalle büyüyeceği öngörüsünde bulunan Çağlar, “Bu kadar sıkıntı varken büyüyoruz. Geçmiş yıllarda yaptığımız çalışmaların meyvesini, bugün yiyoruz. Ancak 2015'in son çeyreği veya 2016'nın ilk çeyreğinde aynı büyüme çıkar mı? Burası soru işareti. Çünkü bu arada bir duraklama yaşadık. O kadar çok siyaset konuştuk ki ekonomiyi konuşamadık. Artık bizim ekonomiyi konuşmamız lazım” ifadelerini kullandı.


#İstanbul Ticaret Odası
#İbrahim Çağlar
#koalisyon
٪d سنوات قبل