|

'Teknogirişim Sermayesi' 2 bin gence destek oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Teknogirişim Sermayesi Desteği'nin bugüne kadar toplam 2 bin 11 gence verildiğini bildirerek, "Destek programı 2023 yılına kadar devam edecek" dedi.

Yeni Şafak
13:53 - 5/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:15 - 5/09/2015 Cumartesi
AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IIşık, "Teknogirişim Sermayesi Desteği" programının 2015 yılı ikinci çağrı dönemi sonuçlarını açıkladı.



Teknogirişim Sermayesi Desteği ile yüksek eğitimli gençlerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeyi amaçladıklarını belirten Işık, söz konusu desteğe taleplerin her geçen yıl artarak devam ettiğini söyledi.



Işık, uygulamaya konulduğu 2009 yılında 83 girişimciye verilen desteğe, 2015 yılında yoğun ilgi gösterildiğini, aynı yıl içerisinde iki ayrı çağrıya çıkıldığını ve 653 gence daha kendi işlerini kurmaya yönelik destek sağlandığını ifade etti. Teknogirişim Sermayesi Desteği'nin bugüne kadar toplam 2 bin 11 gence verildiğini kaydeden Işık, destek programının 2023 yılına kadar devam edeceğini de vurguladı.



Gençlere 100 bin liraya kadar destek


Bakanlık olarak gençlerin, Türkiye'nin yüksek teknolojili ürünler üretecek potansiyellerini teşvik ettiklerine işaret eden Işık, "Program kapsamında desteklenmesi uygun bulunan girişimcilerimize, işletmesini kurmasını müteakip 100 bin liraya kadar destek sağlanıyor. Sağlanan destek belirtilen şartları taşıyan işletmelere aynı yıl bütçesinde bir defaya mahsus olmak üzere, teminat alınmaksızın ve hibe olarak veriliyor. Bakanlığımız, bu sene programa tahsis edilen 58 milyon 255 bin liralık bütçenin tamamını geleceğimizin teminatı olan gençlerimize iş kurmaları için sunmuş, onların ülkemizin yüksek teknolojili ürünleri üretecek potansiyellerini teşvik etmiştir" diye konuştu.



-"En çok elektronik bilişim teknolojileri desteklendi"


Işık, Teknogirişim Sermayesi Desteği kapsamında öne çıkan teknolojik alanlara da değinerek, destek oranları hakkında şu bilgileri verdi:



"Destek alan başvuruların yüzde 42'si elektronik bilişim teknolojileri ve telekomünikasyon, yüzde 16'sı endüstriyel üretim malzeme ve taşıma teknolojileri, yüzde 12'si biyolojik bilimler, yüzde 8'i enerji, yüzde 5'i diğer endüstriyel teknolojiler, yüzde 4'ü gıda endüstrisi, tarım ve deniz ürünleri, yüzde 3'ü fiziksel ve pozitif bilimler, insan ve çevre koruması, yüzde 2'si ölçümler ve standartlar, yüzde 1'i ise sosyal ve ekonomik konular oldu."


#Teknogirişim Sermayesi Desteği
#Bilim
#Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık
9 yıl önce