|

Teknoloji devi borsadan çıkabilir

Hafıza çipi için verilen satın alma tekliflerine henüz olumlu yanıt vermeyen Toshiba, birkaç hafta içerisinde karar veremezse Japon borsasından çıkarılma ile yüzyüze kalabilir.

Yeni Şafak
15:34 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:37 - 6/09/2017 Çarşamba
Reuters
Toshiba Western Digital'in hafıza çipi birimi için verdiği yeni satın alma teklifi hakkında karara varamadı.
Toshiba Western Digital'in hafıza çipi birimi için verdiği yeni satın alma teklifi hakkında karara varamadı.

Japonya merkezli Toshiba Corp'un yönetim kurulu, hafıza çipi üretim birimi için ABD'li Western Digital Corp'un revize ettiği satın alma teklifini değerlendirmek amacıyla yaptığı toplantıdan sonuç alamadı.

  • Konu hakkında bilgi sahibi kişilere göre Toshiba yönetim kurulunun, ABD'deki nükleer santral faaliyetleri yürüten biriminden kaynaklanan milyarlarca dolar zararı kapatmak için kısa sürede hafıza çip birimini satması gerekiyor.

Konu hakkında doğrudan bilgi sahibi bir kişiye göre Toshiba yönetim kurulu gelecek hafta revize teklif oylamaya almak istiyor.

  • Western Digital hali hazırda değeri 17-18 milyar dolar olarak görülen Toshiba'nın hafıza biriminde ortak konumunda bulunuyor. Konuya yakın kaynaklar Western Digital'in payını artırmasına veya uzun vadede kontrol payını almasına sıcak bakmadığını ifade ediyorlar.

Borçlarını kapatmak için satışa çıkardığı hafıza birimi için yıl başından bu yana pek çok teklif alan ancak henüz seçim yapamayan Toshiba birkaç hafta içinde bu kararı alamazsa Mart ayına kadar tamamlaması gereken satış için gerekli izinleri alamayacak.

Şirket Mart'a kadar satışları tamamlayamazsa arta arda iki yıl eksi sermaye ile faaliyet gösterdiği için Japon borsasından çıkarılacak.

#Toshiba
#Borsa
#Japonya
7 yıl önce