|

Teknoloji sektöründe dev teklif

Dünyaca ünlü çip firması Qualcomm için 130 milyar dolarlık teklif verildi. Akıllı telefonlar için ürettiği çiplerle sektörde lider konumda olan Qualcomm'a teklifi veren şirket Broadcom oldu.

Yeni Şafak
19:23 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:36 - 6/11/2017 Pazartesi
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

ABD'li yarı iletken çip üreticisi Broadcom, rakibi Qualcomm'u 130 milyar dolara satın almak için teklif verdiğini duyurdu.

Broadcom'dan yapılan açıklamada, şirketin dünya genelindeki akıllı telefonların birçoğu için çip üreten Qualcomm adlı firmayı satın almak için 130 milyar dolar teklif verdiği belirtildi.

Açıklamada, teklif kapsamında Broadcom'un Qualcomm için hisse başına 70 dolar vermesinin ve Qualcomm'un 25 milyar dolarlık borcunun ödenmesinin yer aldığı kaydedildi. Qualcomm'dan yapılan açıklamada da teklifin şirketin yönetim kurulunca değerlendirileceği bilgisine yer verildi.

Tekliften sonra Broadcom'un hisseleri yüzde 3 prim yaptı

Teklifin ardından Broadcom'un New York Borsasında işlem gören hisseleri önce yüzde 3 primle 281,80 dolara kadar çıktı, ancak daha sonra bu kazançlarını kaybetti.

Qualcomm'un hisse başına değeri ise borsanın açılmasıyla önce yüzde 6 primle 65,33 dolara kadar tırmandı ve ilerleyen saatlerde yüzde 3 oranında düştü.

Uzmanlar, satın almanın gerçekleşmesi durumunda oluşacak şirketin toplam piyasa değerinin 200 milyar doları aşabileceğine dikkati çekerken, şirketin dünyanın en büyük üçüncü çip üreticisi olacağını vurguluyor.

Güney Koreli Samsung Electronics dünyanın en büyük çip üreticisi konumunda bulunurken, ABD'li Intel ikinci sırada geliyor.

3G ve 4G teknolojilerini geliştiren Qualcomm, geçen sene de 5G teknolojisinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerine başladığını duyurmuştu.

#Broadcom
#Çip Üreticisi
#Qualcomm
#Teknoloji
6 yıl önce
default-profile-img