|

Terörden zarar görenlere destek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, terörden zarar görenlere kira desteği, nakdi yardım, sosyal güvenlik primleri ve vergi borçlarının 1 yıl ertelenmesi, esnafa 30 bin lira faizsiz kredi imkanı gibi mekanizmaları hayata geçirdiklerini söyledi.

Yeni Şafak
11:21 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 09:32 - 29/04/2016 Cuma
AA

Gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa Birliği'ne yönelik vize muafiyeti için yasaların arka arkaya Meclise sunulduğuna dikkati çekerek, TBMM'nin de aynı şekilde sorumluluğunu yerine getirerek bu yasaların zamanında çıkarılmasını sağlamasına ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.



Tüfenkci, terör olaylarından zarar gören esnafa yönelik çalışmalara ilişkin sorular üzerine, şehirler terörden temizlenirken geride yıkılan evler, iş yerleri ve zarar gören esnaf kaldığını söyledi. Tüfenkci, yaraların sarılmasına yönelik olarak kira desteği, esnafın zararlarının tespiti ve nakdi yardım, sosyal güvenlik primleri ve vergi borçlarının 1 yıl ertelenmesi, esnafa 30 bin lira faizsiz kredi imkanı sağlanması, terörden zarar gören bölgelere yönelik kredilerin şartlarının yumuşatılması gibi mekanizmaları hayata geçirdiklerini anlattı.



Yıkılan dükkanların yapılmasının da gündemde olduğuna değinen Tüfenkci, "Amacımız oradaki sosyal yaşamın, dokunun ve ticaretin varlığını devam ettirmek." dedi.



#Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
#Terör
#Yardım
8 yıl önce