|

Terörün kasasını kartla bulacak

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, Paris'teki saldırılar sonrası terör şebekelerinin mali kaynaklarının takibi için bir dizi yeni önlemler alınacağını açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 21:54 - 23/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Sapin, özellikle kredi kartı kullanımı uygulamalarıyla ilgili teröristlerin mali kaynaklarının daha iyi denetlenebilmesi için böyle bir karar aldıklarını belirtti. Kimlik sormadan ön ödemesi yapılmış kredi kartları ve belirli limitle doldurulan kredi kartlarının teröristler tarafından kullanıldığının anlaşıldığını kaydeden Sapin, hükümetin, bu konuda gerekli yasal düzenlemeyi en kısa zamanda yürürlüğe sokacağını vurguladı. Sapin, terörle mücadelede mali kaynakların daha iyi denetlenebilmesi için terör şüphelilerinin banka hesapları dışında emlak ve arabalarına el konulabileceğini, aldıkları sosyal yardımların dondurulabileceğini de ifade etti.





SWIFT HESAPLAR BİLE GÖZETİM ALTINA GİRİYOR


Fransız bakan Sapin, teröristlerin para hareketlerini daha iyi izleyebilmek için Avrupalıların SWIFT sistemine erişim haklarının kolaylaştırılmasını da istedi. SWIFT, bankalardaki para havaleleri, kredi tahsisleri ve menkul kıymet transferleri hakkındaki bilgilerin paylaşımına imkan veriyor. Fransa'da, kimlik sormadan 250 avroya kadar ön ödemeli kredi kartı ile yılda 2 bin 500 avroya kadar kimlik sormadan doldurulabilir kredi kartları kullanabiliyor.


#Michel Sapin
#Paris
#Sapin
8 yıl önce