|

The Economist kudurdu

İngiliz Economist dergisi, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almasını eleştiren tehditkar bir makale yayınladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:49 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Anadolu Ajansı’nın S-400’lerle ilgili hazırladığı infografik ise dergiyi adeta çıldırttı.
Anadolu Ajansı’nın S-400’lerle ilgili hazırladığı infografik ise dergiyi adeta çıldırttı.

Anadolu Ajansı’nın S-400’lerle ilgili hazırladığı infografik ise dergiyi adeta çıldırttı. “Yolunu şaşırmış füzeler” üst başlığını taşıyan makalede, Eylül’de füze savunma sistemi satın alma anlaşmasının ardından AA’nın paylaştığı bir grafik hatırlatılarak şu ifadelere yer veriliyor: “Yaklaşık 400 km menzile sahip sistemin düşman jetlerini ve füzelerini vurma maharetlerini öven grafikte, S-400’ün düşürebileceği uçaklar gösteriliyordu ve grafikteki her bir uçak Amerikan uçağıydı.”

CEZA İLE TEHDİT ETTİ

Egemen bir üke olarak Türkiye’nin Rusya ile 2 milyar dolarlık silah anlaşmasının, NATO üyeliğinden dolayı engellerle ve yaptırımlarla karşılaşabileceğini savunan dergi, NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel'in, S-400 alımının ‘bazı sonuçları’ olacağı uyarısında bulunmasını hatırlattı.

“RUSYA’YA YAPTIRIMLARA TERS”

Yazıda, Ekim Ayında ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Rusya’dan askeri ekipman alan ülkelerin cezalandırılabileceğini açıkladığına da yer verildi: “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kara listesine S-400’ü yapan firma da eklendi. Ülkeler bu yaptırımlardan muaf tutulma başvurusunda bulunabiliyor. Ancak kötü insan hakları karnesi ve ABD ile arasındaki tansiyonun eşi benzeri görülmemiş şekilde artmış olması, Türkiye’ye bu konuda pek de yardımcı olmuyor.”

#Türkiye
#Rusya
#S400
#The Economist
6 yıl önce