|

THY 'uçuşa' geçti

Türk Hava Yolları küresel arenada yükselişini sürdürüyor. Büyük başarılara imza atan THY, kriz dönemlerinde de tecrübe birikimi sayesinde zorlukların üstesinden geldi. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) Ekim ayı raporuna göre, THY havayolları arasında 13. sırada yer aldı.

Ömer Faruk Aktaş
14:00 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 15:46 - 20/08/2019 Salı
Yeni Şafak
THY Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13'lük bir artış göstererek 6 milyon 700 bin yolcu taşıdı.
THY Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13'lük bir artış göstererek 6 milyon 700 bin yolcu taşıdı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) Ekim ayı raporuna göre, dünya yolcu trafiği Ağustos ayında yüzde 7.2 büyüme kaydederek, bir önceki aya göre 4.4 puan arttı.

  • Küresel arenada yükselişini sürdüren THY, büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. ICAO, aylık raporunda Atatürk havalimanın dünyada 10.sırada, THY ise havayolları arasında 13. sırada olduğu açıklandı.
Hac hayaline kavuşmuştu

Afrika ülkelerinden Gana'da yapılan TRT World ekibinin çekimleri sırasında ilk kez drone ile karşılaştığında sorduğu "Bunun biraz daha büyüğünü yapıp beni Hicaz'a götürebilir misin?" sorusuyla sosyal medyada tanınmasıyla gündem olan Abdullah Amca, hac hayaline kavuşmuştu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun girişimleriyle hacı olma hayaline kavuşan Ganalı Abdullah, "Böyle bir güzelliği yaşattığı için Allah'a çokça şükrediyorum. Bunda emeği geçen herkese sürekli dua ediyorum" demişti.


Nakliye trafiği arttı

Uluslararası hava kargo trafiği, Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 12,1 artış gösterdi. Bir önceki aya göre de 7 puanlık bir arış yaşandı. Küresel ekonomide büyüme dalgası nakliye trafiğine de yansıdı.

THY büyümeyi sürdürüyor



ICAO raporunda, THY için, "Türk Havayolları güçlü bir şekilde büyümeyi sürdürdü ve 13. sırada yer aldı" ifadeleri kullanıldı.


Havayolu trafiğinin merkezleri

Dünya havayolu trafiğinin merkezi konumundaki İstanbul, rapora göre havalimanları arasında 10. sırada yer alıyor.


3. Havalimanı ile dünya havayolu trafiğinde zirveye daha da yaklaşacak. Tamamlandığında yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak 3. havalimanı, 150’ye yakın havayolu şirketine ve 350’nin üzerinde noktaya uçuş imkanı sağlayacak.

500 uçağın aynı anda bulunabileceği havalimanı, İstanbul’u batı ile doğu arasındaki ana aktarım istasyonu yapacak.




#THY
#ICAO​
#Hacayolu
#Ömer Faruk AKTAŞ
6 yıl önce