|

THY yolcu uçakları ile Bodrum'dan Kuveyt'e balık taşımaya başladılar

Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo, Bodrum'da yetiştirilen balıkları Bodrum – Kuveyt tarifeli yolcu uçakları ile göndermeye başladı. Turkish Cargo geçtiğimiz Nisan ayında da İzmir'den İsrail'in başkenti Tel Aviv'e taze balık taşımaya başlamıştı.

Yeni Şafak
12:35 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 12:42 - 21/07/2017 Cuma
Diğer
​THY yolcu uçakları ile Kuveyt'e Bodrum'dan balık taşımaya başladılar.
​THY yolcu uçakları ile Kuveyt'e Bodrum'dan balık taşımaya başladılar.

Su ürünlerinde artan ihracat talebine yetişebilmek için Turkish Cargo, yolcu ve kargo uçakları ile dünyanın dört bir yanına ulaştırdığı taze balık gönderileri için bir yeni servis noktasını taşıma ağına ekledi.

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, Bodrum'da yetiştirilen balıkları Turkish Cargo, 30 Haziran'dan itibaren, THY'nin Bodrum – Kuveyt seferi yapan yolcu uçakları ile taşımaya başladı. Her hafta Cumartesi günleri yapılan seferlerle Bodrum'da yetiştirilen balıklar, ürün tazeliğini ve kalitesini koruyarak aynı gün içerisinde Kuveyt'teki alıcılarına ulaştırıyor.


İzmir'den de İsrail'e taşınıyor

Su ürünleri pazarında, ihraç edilen her dört balıktan üç tanesi Ege Bölgesi'nden yetişirken uçak seferleri bölgenin su ürünleri ihracatına katkı sağlayacak. Geçen nisan ayından itibaren de Turkish Cargo, İzmir'den İsrail'in başkenti Tel Aviv'e taze balık taşımaya başlamıştı.

#​THY
#Yolcu uçakları
#Kuveyt
#Bodrum
#Balık
7 yıl önce