|

THY’den bilet iade ve değiştirme imkanı

Türk Hava Yolları, vize mağduriyeti yaşanmaması adına Türk ve ABD vatandaşlarına bilet değişikliklerini ücretsiz yapacağını açıkladı. Uçuşlarını karşılık vize süresi uzun olan ekiplerle yapma kararı alan THY, ABD’de 8 noktaya karşılıklı sefer düzenliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 01:17 - 10/10/2017 Salı
Yeni Şafak
​THY’den bilet iade ve değiştirme imkanı
​THY’den bilet iade ve değiştirme imkanı

ABD’nin Türkiye’ye yönelik vizeleri durdurma kararının ardından, misillemede bulunan Türkiye; ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı. Türkiye’nin aldığı karar Washington Büyükelçiliği tarafından yapılan kısa bir açıklamayla duyuruldu. Karşılıklı vize işlemlerini durdurma kararının ardından bir dizi karar alan Türk Hava Yolları; bilet değiştirme işlemlerini ücretsiz yapacağını açıkladı.

THY’den yapılan duyuruda değişikliğin İstanbul aktarmalı yolcuları etkilemediği ifade edildi. Duyuruda, “İstanbul aktarmalı yolcularımız haricindeki, Türkiye-ABD ve ABD-Türkiye arası seyahat edecek, 9 Ekim 2017 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 9 Ekim 2017 - 31 Ekim 2017 tarihleri arasındaki Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerine kayıtlı T.C. pasaportlu ABD varışlı, ABD pasaportlu Türkiye varışlı tüm yolcularımızın, 31 Ekim 2017 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla değişiklik ve iadeler yapılabilecek” denildi.

TÜRK VE ABD VATANDAŞLARI UYGULAMADAN ETKİLENECEK

Açıklamada Türkiye pasaportu olan yolcular için sağlanan kolaylıklar ise şöyle sıralandı: “Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz olarak gerçekleştirilebilecektir. Hiç kullanılmamış biletlerin ücret iadesi yapılabilecektir. Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde ise biletin kullanılmayan uçuşlarına ait ücret iadesi yapılabilecek." ABD ve Türkiye’nin karşılıklı aldığı ‘Başvuruları askıya alma’ kararından; halihazırda vizesi olanlar, ya da vize başvurusu yapıp onay alanların etkilenmeyeceği öğrenildi.

  • VİZESİ OLAN UÇUŞ EKİPLERİ DEVREDE
  • Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasından sonra Türk Hava Yolları uçuş ekiplerinin vize sıkıntısı yaşamaması için de bir dizi operasyon yaptı. ABD’de New York, Washington, Atlanta, Houston, Boston, Miami, Los Angeles ve Şikago’ya karşılıklı uçuşlar gerçekleştiren THY’nin; elinde ABD vizesi bulunan ekiplerle operasyonu aksatmadan devam ettireceği öğrenildi. THY, geçen yıl Türkiye çıkışlı ABD’ye 984 bin yolcu taşıdı.
#THY
#ABD
#Vize
7 yıl önce