|

THY'den Irma Kasırgası'na karşı yeni karar

ABD tarihinin en büyük tahliyesine yol açan ve bölgeyi korkutan Irma Kasırgası'na karşı üç gün boyunca Miami'ye sefer gerçekleştirmeyen THY'den yeni karar çıktı.

Yeni Şafak
10:12 - 12/09/2017 Salı
Güncelleme: 10:19 - 12/09/2017 Salı
IHA
Bölgedeki uçak seferleri ile vatandaşlar tahliye ediliyor.
Bölgedeki uçak seferleri ile vatandaşlar tahliye ediliyor.

Geçen hafta Karayipler'i, ardından ABD'nin Florida eyaletini vuran Irma kasırgasının etkileri hissedilmeye devam ediyor.

ABD’de etkili olan Irma kasırgası nedeniyle üç gün boyunca Miami’ye sefer gerçekleştiremeyen Türk Hava Yolları (THY), kasırga sonrası yarın ilk seferini gerçekleştiriyor.

  • THY ayrıca, kasırga nedeniyle bölgeden ayrılamayan yolcuları için Miami’den İstanbul’a ek sefer düzenleyecek.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde etkili olan Irma kasırgası nedeniyle 9,10 ve 11 Eylül tarihlerinde Miami seferlerini iptal etmek durumunda kalan THY, 13 Eylül Çarşamba günü ilk seferini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. THY İptal olan seferler nedeniyle bölgeden ayrılamayan yolcular için de Miami’den İstanbul’a ek sefer koydu.

Türk Hava Yolları tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Miami yolcularımızın dikkatine;

Amerika Birleşik Devletleri’nde etkili olan Irma kasırgası nedeniyle yolcularımızın uçuşlarının aksamaması için, 13 Eylül tarihinde Miami’den İstanbul’a bir ek sefer planlanmıştır. TK6882 uçuş koduyla icra edilecek seferimiz 03.30 lokal saati ile hareket edecektir. Yarın aynı zamanda TK77 IST-MIAMI seferi de saat 13.30’da icra edilecek.”

Kasırga Havana uçuşunu da iptal ettirdi

Öte yandan, Irma kasırgası nedeniyle THY’nin Havana uçuşu da iptal oldu. THY resmi sitesinden yapılan duyuruda, “12 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek TK 183 numaralı İstanbul - Havana - Caracas - İstanbul seferlerimizin Havana uçuşları Irma Kasırgası nedeniyle iptal edildi. Seferlerimiz İstanbul - Caracas - İstanbul güzergâhında tarifeli saatlerinde gerçekleştirilecektir” denildi.

Irma kasırgası, ABD tarihinin en büyük tahliyesine yol açmış, Florida'da nüfusun yaklaşık üçte biri (6,5 milyon kişi) için zorunlu tahliye kararı alınmıştı.

Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde de kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edilmişti.



#Türk Hava Yolları
#Irma Kasırgası
7 yıl önce