|

TOKİ'den yeni konut müjdesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başakşehir Kayabaşı bölgesinde, 448 konutluk proje için yüklenici firma ile sözleşme yaptıklarını, gelecek dönemde 7 bin 500 konutu alt ve orta gelir grubu İstanbullulara sunacaklarını bildirdi.

Yeni Şafak
14:55 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 11:58 - 30/08/2015 Pazar
AA

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmesi imzalanan ve inşaat çalışmalarına başlanan 448 konutluk projenin örnek bir proje olduğunu belirtti.



Projeyle dükkan alanları, camisi, meydanıyla mahalle kültürünün hayat bulacağını aktaran Turan, "Mahalle kültürü ve modern mimariyi bir araya getirecek projemiz sayesinde, kamusal mekanları, küçük esnafı, meydanı, caddesi ile yaşayan bir şehir oluşacak" ifadelerini kullandı.



Turan, sosyal ihtiyaçlara cevap veren konutlar ürettiklerini vurguladı. Günümüzde vatandaşların beklentilerinin değiştiğine dikkati çeken Turan, şöyle devam etti:



"Vatandaşlarımız sadece barınacak bir merkez değil yeni yaşam alanları istiyor. Yeni yaşam alanları da bizim kültürümüzde mahalle konseptidir. İçerisinde parklar, cadde, esnaf, cami, fırın, yürüyüş yolunun olduğu bir mimari konsept. Bütün projelerimizi vatandaşlarımızın bu beklentilerine yönelik mimari bir disiplinde gerçekleştiriyoruz."



Kayabaşı'nda halen 4 bin 500 konutun yapımına devam edildiğini ifade eden Turan, "3 bin konut için de ihale aşamasındayız. Önümüzdeki dönemde 7 bin 500 konutu alt gelir grubu vatandaşlarımıza sunacağız" bilgisini aktardı.



Turan, Kayabaşı'ndaki bin 500 konutu hak sahiplerine Kurban Bayramı öncesinde teslim edeceklerini kaydetti.



TOKİ konutları


TOKİ'nin alt ve orta gelir grubuna yönelik ürettiği konutlardan edinebilmek için öncelikle kuraya katılmak gerekiyor. Kuraya katılımda ise başvuru sahibinin İstanbul'da en az 2 yıl ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine, velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulun olmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, hane halkı net gelirinin 3 bin 700 liradan az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması koşulları aranıyor.



Şehit Aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimleri ile en az yüzde 40 engelli vatandaşlar, kuraya katılmadan alt gelir grubunda yer alan konutların sahibi olabiliyor.



Hak sahipleri konut tercihine bağlı olarak ödeyecekleri peşinat sonrası evlerini teslim alıp oturmaya başladıktan sonra taksitlerini kira öder gibi ödemeye başlıyor.



#toki
#toki kayabaşı
#toki yeni
#toki kura
9 yıl önce