|

Trabzon'dan 79 milyon liralık destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon Koordinatörü Şansal Aydoğdu, koordinatörlüğün 79 milyon 96 bin lira bütçeye sahip 80 projeyi kabul ettiğini bildirdi.

Yeni Şafak
12:13 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:49 - 4/05/2016 Çarşamba
AA

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon Koordinatörü Şansal Aydoğdu, koordinatörlüğün bu çağrı döneminde 79 milyon 96 bin lira bütçeye sahip 80 projeyi kabul ettiğini bildirdi.



Aydoğdu, yazılı açıklamasında, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) 2 birinci çağrı dönemi için 18 Aralık 2015'te ilana çıkan TKDK Trabzon Koordinatörlüğünün 18 Ocak 2016'da başlayan proje kabullerinin geçen hafta itibarıyla sona erdiğini belirtti.



Çağrı döneminde 80 projenin kabul edildiğini vurgulayan Aydoğdu, şunları kaydetti:



"Projelerimizin 6'sı hayvancılık, 2'si işleme tesisi, 19'u arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, 25'i zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, 27'si kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, 1'i de su ürünleri yetiştiriciliği alanında. Böylece koordinatörlüğümüz bu çağrı döneminde 79 milyon 96 bin lira bütçeye sahip 80 projeyi kabul etmiş oldu. Bütçenin 50 milyon 388 bin lirası hibe olarak ödenecektir. Projelerin inceleme ve değerlendirme süreçleri başlamıştır. Projelerin incelenmesinin ardından sözleşme imzalamaya hak kazanan başvuru sahipleriyle sözleşme imzalanacak ve yatırımlar tamamlandıktan sonra başvuru sahiplerine hibe ödemesi gerçekleştirilecektir."



Aydoğdu, daha önceki çağrı dönemlerinde sözleşme imzalanan yaklaşık 86,5 milyon lira bütçeli 119 projenin 89'unun tamamlandığına dikkati çekerek, "Bu tesislerde 605 kişiye istihdam sağlanmıştır. Kalan 30 projenin de tamamlanmasıyla bin ile bin 100 arasında kişinin istihdamı sağlanacaktır. Sağlanan 15,5 milyon lira KDV muafiyeti ile birlikte vatandaşa sağladığımız destek miktarı 53,8 milyon liraya kadar yükselecektir" ifadelerini kullandı.



Trabzon'da gerek yerel aktörlerin gerekse başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere siyasilerin Trabzon'da turizme büyük önem verdiğini anımsatan Aydoğdu, şöyle devam etti:



"Turizmde, bugüne kadar almış olduğumuz projelerle, TKDK'nın faaliyette bulunduğu 42 il arasında turizm sektöründeki birinciliğimizi, bu çağrı döneminde de almış olduğumuz 27 projeyle birinci olarak sürdürmenin gururu içerisindeyiz. Önümüzdeki dönemde de devam edecek olan TKDK'nın karşılıksız verdiği hibe desteklerinden yararlanmak isteyen herkesi kurumumuza bekliyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım Trabzon'da yatırım yapmak isteyen yatırımcılara sonuna kadar destek vermeye hazırız."



#Proje destekleri
#TKDK Trabzon Koordinatörü Aydoğdu
#Trabzon
8 yıl önce