|

Trafik sigortasında tavan fiyat kalkabilir iddiası

Zorunlu trafik sigortası fiyatlarında iyileşme sağlanması adına gündeme getirilen trafik sigortası tavan fiyat uygulaması 12 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe girdi. Yeni uygulama ile her il için farklı tavan fiyatlar belirlendi. Trafik sigortası basamaklarına göre belirlenen tavan fiyatlar sonrasında, araç trafik sigortalarında indirim geldi. Fakat bir sigorta şirketinin başkanı tavan fiyat uygulamasının kalkacağını iddia etti. Trafik sigortasında tavan fiyat nedir? Tavan fiyat hakkında bilmek istediği her şey haberimizde.

Yeni Şafak
10:40 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 10:54 - 14/11/2017 Salı
Diğer
Araç sahipleri mevcut trafik sigortası poliçelerini araç satışı vb. nedenler dışında iptal edemiyor.
Araç sahipleri mevcut trafik sigortası poliçelerini araç satışı vb. nedenler dışında iptal edemiyor.

Bir firmanın Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, trafik sigortasındaki tavan fiyat uygulamasına ilişkin olarak, "Biz serbest piyasa ekonomisinden yanayız. Bu konuda biraz şikâyetler vardı ve hükümet bir adım attı. Şu anda oldukça stabilize olduğunu düşünüyorum, piyasa bir dengeye geldi. Bu tavan uygulamasının da kalkabileceğini düşünüyorum. Belki bu uygulama yeni yılda kalkar” diye konuştu.

TAVAN FİYAT GEÇEN SENE BAŞLAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve sürücülere poliçelerini iptal ettirerek, farklı bir şirketten poliçe yaptırmalarına ve prim iadesi almalarına olanak sağlayan mükerrer poliçe uygulaması ise yeni sistemle beraber terk edildi. Artık araç sahipleri mevcut trafik sigortası poliçelerini araç satışı vb. nedenler dışında iptal edemiyor.


TAVAN FİYATLA NE HEDEFLENDİ?

Ülkemizde 20 milyondan fazla araç sahibinin yaptırmak zorunda olduğu trafik sigortası, son iki yıldır ciddi tartışmaların odağında yer alıyor. 2015’ten bu yana ciddi bir yükselişe geçen zorunlu trafik sigortası fiyatlarının bir türlü düşürülememesi, daha önce de gündeme getirilen tavan fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi yönünde karar verilmesine neden oldu.


KAZA YAPANA YÜZDE 20 ZAMLI TRAFİK SİGORTASI

Zorunlu trafik sigortası fiyatları belirlenirken sigorta şirketleri, sürücülerin bulundukları trafik sigortası basamağını göz önünde bulunduruyor. Trafik sigortası poliçelerinde toplamda 7 basamak bulunuyor. Trafiğe ilk defa çıkan sürücü 4. basamakta yer alırken, sürücünün poliçe dönemi boyunca herhangi bir hasara neden olması veya olmamasına göre trafik sigortası basamağı yeniden belirlenir. Herhangi bir hasara neden olmayan sürücü bir sonraki poliçe döneminde 5. basamakta yer alarak indirim hakkı elde ederken, hasara neden olan sürücünün ise trafik sigortası basamağı düşürülerek poliçe priminde yüzde 20 oranında zam yapılır.


#Trafik sigortası
#Tavan fiyat
#Araba
#Sigorta
#Poliçe
#Prim
6 yıl önce