|

Trump'tan şirketlere gözdağı

ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump ülke dışına çıkmak isteyen ABD'li şirketlere gözdağı verdi: Ağır bedel ödersiniz...

Yeni Şafak
08:31 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:37 - 3/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

ABD'de başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump ülke çapındaki teşekkür turunun ilk durağı Indiana Eyalet,'mde klima üreticisi bir firmanın üretimini Meksika'ya kaydırmaması için vergi avantajları vaat etti, ülke dışına çıkmak isteyen ABD'li şirketlere gözdağı verdi. Trump, "Getireceğimiz vergi indirimleri başta olmak üzere ABD'li şirketlere bu ülkede kalmaları için kolaylık göstereceğiz. Buna rağmen ülkeyi terk etmek isteyen olursa, büyük bir bedel ödemeden ABD'yi terk edemeyeceklerimi bilmelerini isterim" dedi. Trump, pek çok şirketle görüşüp yatırımlarını ABD'de tutmalarını isteyeceğini söyledi.



NewYork Times'ın haberine göre, Trump, "Ülkemiz sınırları içinde ticaret yapanlara daima iyi niyetli olacağız. Eğer bulunduğu yerden memnun olmayan ABD'li şirket varsa kendilerine en yakın ABD eyalet sınırını aşıp başka bir ABD eyaletine geçsinler. Şanslarını orada denesinler. Biz iyi niyetlilere sonuna kadar iyi niyetli olacağız" diye konuştu. Trump, klima üreticisi firmaya 7 milyon dolarlık maddi teşvik içeren bir teklif sundu.


#Donald Trump
#ABD
#Indiana
7 yıl önce