|

Türbülansı fırsata çevirdik rezervasyonlar arttı

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, terör olaylarından dolayı turizmde yaşanan düşüşün giderilmesi ve sektörün canlandırılması için yapılan çalışmaların sonuç verdiğini kaydederek, “Şu anda çok ciddi anlamda rezervasyonlarda artış var. Çünkü Nisan ve Mayıs ay içerisinde gerçek anlamda rezervasyonlar kendini gösterecek” dedi.

Yeni Şafak
17:17 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 18:29 - 30/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Albayrak Grubu Başkanı Ahmet Albayrak
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Albayrak Grubu Başkanı Ahmet Albayrak

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Yeni Şafak gazetesini ziyaret etti. Gazetenin yöneticileri ve yazarları ile kahvaltı eden Ünal, bakanlığın çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Ankara ve İstanbul'da da iki yeni opera binası planladıklarını kaydeden Bakan Ünal, “Şehirlerde hem bir opera sahnesinin olması istiyoruz, hem de tiyatronun, operanın ve diğer sahne sanatlarının icra edilebileceği büyük sahnelerimiz olsun istiyoruz" dedi.



AKM için rapor bekliyoruz


Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatıyla ilgili son durumu da açıklayan Ünal, “Statik çalışmalar devam ediyor. Bu tamamen teknik bir konu. Daha önce yapılan iki tane güçlendirme var. Bu konuda İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yürüttüğü bir çalışma var, oradan bize gelen raporlara göre hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.





Dünyanın en iyi turizm alt yapısı bizde


Bakan Ünal, terör olaylarından dolayı turizmde yaşanan düşüşün giderilmesi ve sektörün canlandırılması için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Türkiye'nin güvenlik açısından riskli ülke olduğu algısına dönük yürütülen propagandaya karşı bakanlık olarak lobi faaliyeti yürüttüklerini ve yüz yüze görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Ünal, Türkiye'nin dünyanın en iyi turizm alt yapısına sahip olduğunu ve bu alt yapıyı muhafaza etmek için hem otellere hem tur operatörlerine yönelik iki tane destek paketi açıkladıklarını söyledi.



Turizmde rezervasyon artışı var


Ünal turizm sektörüne yönelik çalışmalarla hakkında şu bilgiyi verdi: “Şu anda çok ciddi anlamda rezervasyonlarda artış var. Çünkü Nisan ve Mayıs ay içerisinde gerçek anlamda rezervasyonlar kendini gösterecek. Turizmde bir türbülanstan geçiyoruz. Ama bunu yeniden yapılanmak üzere bir fırsat olarak görmek gerek lazım. Biz 5 ay içerisinde telafi edici tedbirler nelerse onların tamamını aldık. Yapısal tedbirler üzerinde de çalışıyoruz. Sektörle sürekli görüşme içerisindeyiz, dünyadaki bütün turizm fuarları üzerinden hem tanıtımımızı hem de iletişimimizi sürdürüyoruz. Buradan çıkacağımızı ve buradan çıktıktan sonra artık tek bir pazara bağımlı değil, daha ürün çeşitliliği ve pazar çeşitliliği ile turizmini kültür, tarih, inanç, spor, sağlık, yayla, kongre, kurvaziyer turizmi gibi, diğer alanlarda da güçlendirmiş bir Türkiye olacak."


#Kültür ve Turizm Bakanı
#Mahir Ünal
#Yeni Şafak
8 yıl önce