|

Turist için bin elçi geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, önceki gün müjdesini verdiği turizmde istihdam paketin detayalarını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2016 Cuma
Güncelleme: 21:20 - 10/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bakan Ünal, turistin uçaktan indiği andan itibaren yardımcı olacak özel bir ekip kuracaklarını söyledi. Ünal, “400 kişi, havaalanında gelen turisti karşılayacak, turizm elçisi olacak. 600 kişiyi ise ören yerleri ve müzelerde istihdam edeceğiz” dedi. Berlin Turizm Borsası'da (ITB) gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kültür Bakanı Ünal çarpıcı açıklamalar da bulundu.



DESTEK İÇİN YENİ ÇALIŞMA


Türkiye'ye gelen ziyaretçiler için önemli çalışmalar planladıklarını söyleyen Bakan Ünal, turistleri uçaktan indikleri andan itibaren yalnız bırakmayacaklarını kaydetti. Ünal sektörün elinin rahatlatılması için çalıştıklarını ifade etti. Ünal “Sektörün SGK pirimleri konusunda talepleri vardı. Bu konuda iki aydır bir çalışma yürütüyoruz. Çalışamayı belli aşamaya getirdik. SGK pirim desteği olarak değil ama daha kapsayıcı bir model üzerine mubataka vardık" dedi.



Rusya engel çıkartıyor


Bakan Ünal konuşmasında Rusya ile yaşanan krize de değindi. Ünal “Turizm iyileştirici bir husustur ama Rusya bir yaptırım aracı olarak kullanmayı tercih etti” diye konuştu. Bakan Mahir Ünal, Rus hükümetinin Türkiyeye gelmek isteyen Rus vatandaşlarını engellemek istediği için azalma olduğunu sözlerine ekledi.


#Mahir Ünal
#Berlin Turizm Borsası
#turistler
8 yıl önce