|

Turizme yeni istihdam paketi

Turizmdeki düşüşü önlemek için çalışmalarını sürdüren Türkiye, teşvik ve tanıtımlarını sürdürüyor. Berlin Turizm Fuarı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, yeni bir istihdam paketi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:24 - 9/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal turizm sektöründe çalışanlara müjde verdi. Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte turizmde istihdam hakkında bir paket üzerinde çalıştıklarını ve kısa zamanda açıklayacaklarını söyledi. Ünal, Yunanistan ile birlikte Çin ve Hindistan gibi ülkeler için ortak tanıtım yapılması konusunda görüşmeler olduğu bilgisini verdi.



ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası bu yıl 9-13 Mart 2016 tarihleri arasında 50. defa düzenlendi. 5 gün sürecek fuara, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 3 bin 79 metrekare, 116 stant ayrıldı. 2010 yılında Türkiye'nin konuk ülke olarak katıldığı bu yılki konuk ülkesi ise Maldivler oldu. Türkiye stantlarında Alman turizm pazarında öne çıkan, Türkiye destinasyonlarıyla turizm çeşitlerinin tanıtımı yapılacak. Ayrıca dağcılık, yürüyüş, bisiklet, doğa gibi alternatif turizm türlerine ve 2016 Antalya Botanik EXPO'ya vurgu yapılacak. Berlin fuarına katılarak, fuarın açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ünal çarpıcı açıklamalarda bulundu.



İSTİHDAM PAKETİ GELİYOR


Türkiye Fuayesinde açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mühir Ünal, turizimde telafi edici tedbirler anlamında destek paketi açıkladıklarını belirtti. Ünal, "Özellikle turizmde istihdam ve çalışma hayatı ile ilgili bir küçük paket hazırladık. Çalışma Bakanlığımız bu konuda gerekli önlemleri hazırladı. Önümüzdeki günlerde bunu da özellikle turizm sektöründe çalışanların ve sezon dışında iş verene ve çalışanlara dönük bazı iyileştirici tedbirlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız.



Yunanistan'la ortak tanıtım


Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, biraraya geldikleri Yunan Bakan ile 'Çin, Hindistan' gibi uzak destinasyonlar için ortak tanıtım üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ünal "Neden ortak paketler oluşturmayalım. Bu mümkün çünkü biz aynı coğrafyayı kullanıyoruz. Aynı kültürel mirasa sahibiz. Ortak hangi kültür, sanat etkinliklerini kullanabiliriz?" diye konuştu.







50 milyar $ gelir hedefi


Her açıdan Türkiye'nin zengin olduğunu belirten Ünal, şunları söyledi: "Bu zenginliği koruyarak yeni bir yapısal dönüşümile 2023 hedefini gerçekleştireceğiz. 50 milyon turist hedefimiz hiç de uzak değil, 50 milyar dolar turizm hedefimizi gerçekleştirmek uzak değil. Çünkü bunun için herşeye sahibiz.”




#Berlin Turizm Fuarı
#Turizm
#Mahir Ünal
#Türkiye Fuayesi
8 yıl önce