|

Türk-Suud İş Konseyi İstanbul'da toplanacak

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bulunan Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) yetkilileri ile Cidde Başkonsolosluğundan gelen heyeti kabul eden Türk-Suud İş Konseyi Başkanı Recep Mazin, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) davetlisi olarak 22 Kasım'da İstanbul'da toplanacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
00:50 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 00:53 - 14/11/2017 Salı
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türk-Suud İş Konseyi Başkanı Recep Mazin, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) davetlisi olarak 22 Kasım'da İstanbul'da toplanacaklarını söyledi.

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bulunan Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) yetkilileri ile Cidde Başkonsolosluğundan gelen heyeti kabulünde konuşan Mazin, Türk iş adamlarının Suudi Arabistan'ı ziyaretlerinden dolayı memnun kaldıklarını, ilişkilerin artarak devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

İlişkilerin daha da güçlenmesi için Suudi Arabistanlı ve Türk iş adamlarını İstanbul'da DEİK'in davet ettiği programda bir araya getirmeye çalışacaklarını belirten Mazin, bu bağlamda 22 Kasım'da İstanbul'da Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid el-Kasabi'nin de katılımı ile düzenlenecek olan organizasyona 35 iş adamı ile katılacaklarını dile getirdi.

Ziyarete başta Cidde Başkonsolosu Dr. Akif Menevşe olmak üzere ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve beraberindeki heyet, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri Temsilcisi Dr. M. Mustafa Göksu, ticaret ateşesi Bilge Dönmez ve diğer yetkililer eşlik etti. Ziyarette İş Konseyi Başkanı Mazin'e Türkiye'deki yatırım imkanları ile ilgili sunum yapıldı.


#Suudi Arabistan
#Cidde
#Ticaret
#Yatırım
6 yıl önce