|

Türk tedarikçiye Afrika’da tam not

Otomotiv ihracatçıları Automechanika Johannesburg Fuarı’na 24 Türk şirketi ile milli katılım gerçekleştirdi. 23 ülkeden 614 şirketin yer aldığı fuarda, Türk şirketlerinin otomotiv yan sanayi ürünleri büyük ilgi gördü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:01 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Türk tedarikçiye Afrika’da tam not
​Türk tedarikçiye Afrika’da tam not

Türkiye ihracatının lokomotif sektörü otomotivin tek ihracatçı birliği Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), otomotiv ihracatından yüzde 3,5 pay alan Afrika Ülkelerindeki potansiyeli daha iyi değerlendirmek amacıyla Automechanika Johannesburg Fuarı’na milli katılım gerçekleştirdi. Güney Afrika’nın en büyük kenti Johannesburg’da 27-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuara, OİB’in öncülüğünde toplam 24 Türk şirketi katıldı. Otomotiv Yan Sanayi Ürünlerinin sergilendiği ve 20 bin metrekare alana kurulu fuarda, 23 ülkeden 614 şirket yer aldı.

G. AFRİKA RADARDA

Güney Afrika’ya bu yılın ocak-temmuz döneminde otomotiv ihracatının yüzde 54 artışla 65 milyon dolar, aynı dönemde yan sanayi ihracatının da yüzde 24 artışla 38,6 milyon dolar olduğunu dile getiren OİB Başkanı Orhan Sabuncu, “Özellikle ülke yan sanayinde bizim açımızdan ihracat potansiyeli oldukça güçlü. Ayrıca fuarlara katılım sağlamamızın da etkisiyle bu yıl ile birlikte Güney Afrika’ya yönelik ana sanayi ihracatının da artış kaydetmesini bekliyoruz” dedi.

EN BÜYÜK PAZAR
KONUMUNDA

Güney Afrika motorlu taşıtlar pazarının 2016 yılı verilerine göre 547 bin 406 adet ile Afrika kıtasının en büyüğü durumunda olduğunun altını çizen Orhan Sabuncu, “Büyüyen bir ekonomiye ve genç bir nüfusa sahip Güney Afrika’nın, 2020 yılında 1,2 milyon adetlik motorlu araç üretimine ulaşma hedefi bulunuyor. Güney Afrika’nın ayrıca küresel otomotiv devlerinin yatırımlarına ev sahipliği yapması, yan sanayi açısından geleceğe umutla bakılmasında da pay sahibi. Tüm bu veriler, Automechanika Johannesburg Fuarı’nın önemini ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

#Johannesburg
#Türkiye
7 yıl önce