|

Türk Telekom Bursa’daki su sayaçlarını akıllandırıyor

Çalışmayı değerlendiren Önal, “Başta enerji tasarrufu ve kaynakların verimli kullanımı ile belediyelerin gelirlerini arttıran ve vatandaşların günlük yaşam konforunu yükselten akıllı şehir konseptiyle ülkemizi tanıştırdık. Son olarak, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi ile gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma tüketicilerin konforuna ve de belediyelerin verimliliğine ciddi avantaj sağlayacak" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:14 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi

Türk Telekom, akıllı şehirler projesi kapsamında belediyelere yönelik yüksek teknoloji çözümleri ile ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Şirket açıklamasına göre, Kars, Karaman ve Antalya’da dijital trafik uygulamaları ve enerji tasarrufuna yönelik “akıllı şehir” çözümleri ile dikkati çeken Türk Telekom, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ve Baylan Su Sayaçları ile yeni bir iş birliği başlattı.

Bursa Belediyesi bünyesindeki BUSKİ ve Baylan Su Sayaçları’nın çözüm ortağı olarak yer aldığı projede Türk Telekom, iş ortakları ile birlikte düşük enerji tüketen Dar Bant Nesnelerin İnterneti (NB-IoT) altyapısıyla Bursa’daki binaların su sayaçlarını akıllandırıyor. İlk etapta Bursa’da başlatılan pilot proje ile binaların tek tek ziyaret edilmesi yerine su sayaçlarının BUSKİ’nin merkezinden okunup, faturalandırılması mümkün olacak.

ÜLKEMİZDE BİR İLK

NB-IoT olarak tanımlanan haberleşme teknolojilerinin sahada kullanımının yaygınlaşması açısından projenin Türkiye’de ilk olduğu bildirilen açıklamada, Türk Telekom’un geliştirdiği haberleşme altyapısı üzerinden nesnelerin interneti akıllı su sayacı sistem testleri gerçekleştirdiği ve akıllı sayaçlar sayesinde sau kullanım miktarlarının uzaktan ölçülerek anlık raporlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, Türk Telekom’un akıllı şehirler vizyonuna uzun yıllardan beri yaptığı yatırımlar sayesinde şehirleri daha güvenli ve verimli hale getirdiğini, bu sayede vatandaşların günlük yaşam kalitesinde iyileşme sağladığını vurguladı.

#​​Türk Telekom
#Türk Telekom
#Ümit Önal
6 yıl önce