|

Turkcell ile Huawei 5G’de iş birliği yaptı

Turkcell ve Huawei, 5G olarak bilinen yeni nesil kablosuz teknolojilerin geliştirilmesine yönelik stratejik iş birliği yapacak.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:23 - 31/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Turkcell; Huawei ile 5G teknolojileri üzerinde ortak çalışma, araştırma ve geliştirmeye yönelik iş birliği için karşılıklı bir mutabakat anlaşması imzaladığını bildirdi. İmza törenine Çin'de resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. İki dev şirket, 5G üzerinde yapacakları ortak Ar-Ge çalışmaları ile nesnelerin kesintisiz ve daha güçlü iletişim kurdukları bir dünya için son kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor.



5G'Yİ ARAŞTIRIP GELİŞTİRECEKLER


Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ping Guo tarafından imzalanan anlaşma kapsamında iki şirket, stratejik ortaklıklarını bir üst aşamaya taşıdı. Anlaşma; özellikle 5G teknolojilerinin araştırılması ve geliştirilmesine yönelik gelecekteki iş birliğini artıracak imkanları belirlemeyi öngörüyor. Turkcell ve Huawei; 5G teknolojileri ile ilişkili araştırma geliştirme çalışmalarının, sektördeki gelişmelerin, küresel 5G standartlaştırma süreçlerinin paylaşılmasına ve Türkiye pazarındaki ihtiyaçların analiz edilmesine yönelik düzenli toplantı ve atölye çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefliyor.



Akça: 5G'de kararlıyız


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, şirket olarak en gelişmiş 5G teknolojilerini şekillendirme ve uygulama konusunda kararlı olduklarını bildirdi. Huawei ile ortak olarak, hem bireysel hem de kurumsal müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamayı hedeflediklerini aktaran Akça, “Şirketlerimiz ayrıca Ar-Ge alanındaki iş birliği fırsatlarını da kollayacak ve inceleyecekler. 5G alanında dünyadaki tüm iş ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.


#Turkcell
#Huawei
#Ping Guo
#5g
9 yıl önce