|

Türkiye 19 ülke ile sivil havacılığı görüştü

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 9. Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Konferansı'nda 19 ülke ile havacılık müzakerelerinde bulundu. Müzakereler sonucunda toplamda 34 frekanslık ilave uçuş, bir öte nokta için 5'inci trafik hakkı alındı, 1 yeni nokta belirlendi.

Yeni Şafak
16:46 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:55 - 14/12/2016 Çarşamba
AA
Bahamalar'ın başkenti Nassau'da düzenlenen ICAN Konferansı'na Türkiye'yi temsilen, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici başkanlığındaki heyet katıldı.
Bahamalar'ın başkenti Nassau'da düzenlenen ICAN Konferansı'na Türkiye'yi temsilen, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici başkanlığındaki heyet katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM), 9. Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri (ICAN) Konferansı'nda 19 ülke ile havacılık müzakeresi gerçekleştirdiği bildirildi.



SHGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya genelinden 70 ülkenin iştirakiyle Bahamalar'ın başkenti Nassau'da düzenlenen ICAN Konferansı'na Türkiye'yi temsilen, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici başkanlığındaki heyet katıldı.



Türk heyeti, ABD, Avustralya, Bangladeş, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Haiti, İspanya, Kanada, Malezya, Namibya, Nijerya, Nikaragua, Norveç, Pakistan, Seyşeller, Singapur, Sri Lanka, Suudi Arabistan ve Tanzanya sivil havacılık heyetleriyle, sefer ve uçuş noktalarının artırılması ve sivil havacılık alanında iş birliği konularında temaslarda bulundu.



Müzakereler kapsamında, Namibya, Nijerya, Nikaragua ile daha önce kabul edilmiş Hava Ulaşım Anlaşmaları imza altına alınırken, Avustralya, Bangladeş, Benin, Haiti, Nijerya ve Tanzanya ile mutabakat zaptı imzalandı.



Ayrıca, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Malezya, Pakistan, Seyşeller, Singapur ile görüş birliğine varılan hususlar kayıt altına alındı. ABD, Kanada, Norveç, Suudi Arabistan ile de ikili görüşmeler yapıldı.



Müzakereler sonucunda toplamda 34 frekanslık ilave uçuş, bir öte nokta için 5'inci trafik hakkı elde edildi, 1 yeni nokta belirlendi.






#SHGM
#ICAN
#Bahri Kesici
7 yıl önce