|

Türkiye duruş sergilemeli

Avrupa Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, “Türkiye'ye vizelerin kaldırılması ile ilgili bir vaat verildi evet, umut ediyorum ki gerçekleşir.Ama açık ve net olarak söylemek isterim ki, Türkiye devletinin burada çok güçlü bir pozisyonu ve duruşu olmalı" dedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 10:47 - 6/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

“Forum İstanbul 2016" kapsamında düzenlenen “Küresel Denge Arayışları-Küresel Trendler" paneline katılan Verheugen, Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



MERKEL FRENE BASIYOR


Merkel'i, Türkiye'nin AB üyelik katılım sürecini yavaşlatmakla suçlayan Verheugen, şunları söyledi: “Türkiye'ye vizelerin kaldırılması ile ilgili bir vaat verildi evet, umut ediyorum ki gerçekleşir. Ama açık ve net olarak söylemek isterim ki, Türkiye devletinin burada çok güçlü bir pozisyonu ve duruşu olmalı. Devlet, hükümet ve tüm Türk halkı Angela Merkel'in sözünü tutmasını bekledikleri mesajını çok net vermeliler. Biliyorum ki, bunun hilafında, buna karşıt çok güçlü bir baskı var. Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerinin hızlandırılması konusunda da, AB tarafından çok ciddi, açık ve net bir siyasi taahhüt olması lazım. 'Türkiye üye olacak ya da olmalı' diye bir kararlılık olmalı. Bunu net ortaya koymak lazım."



Vize muafiyeti AB'ye de yarar


Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, “Bizim mallarımız AB'ye rahatlıkla girerken, o malı üreten bizler girerken zorluk çekiyoruz. Türk vatandaşlarına vize muafiyeti uygulanması AB ülkelerine de önemli katkılar sağlayacaktır." dedi. ATO'nun “Vize Muafiyeti ile Gümrük Birliği'nin Güncellenmesi" panelinde konuşan Bezci, ATO için de AB'ye vizesiz seyahatin büyük önem taşıdığını vurguladı.


#Avrupa vizesi
#Günter Verheugen
#Vize muafiyeti
8 yıl önce