|

Türkiye ekonomisi Batı'ya iyi bir örnek

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 2012’den bu yana ekonominin yüzde 3-4 bandında büyüdüğünü belirterek, bunun Türkiye’nin potansiyelinin altında olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:23 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Türkiye ekonomisi Batı'ya iyi bir örnek
​Türkiye ekonomisi Batı'ya iyi bir örnek

Bankanın bu yıl 10. kez düzenlediği, 'Karneni göster kitabını al' kampanyasının bu yılki etkinliğinde konuşan Bali, iş gücüne yılda 1 milyon katılım olduğunu söyledi. Türkiye'nin son yıllarda başarılı politikalarla 7 milyonun üzerinde yeni iş oluşturduğunu belirten Bali, genç nüfusun iş gücüne katılım oranının ise yüksek olduğuna vurgu yaptı.

BÜYÜME OLMAK ZORUNDA

Türkiye ekonomisinin Batı'ya iyi bir örnek olduğunu belirten Bali, "Batı ekonomilerinin kriz süreçlerinden çıkamıyor olmalarının nedeni yeterli büyümeyi yakalayamamaları. Oysa Türkiye ekonomisi 2009’un ilk çeyreğinde çift basamaklı daraldı. Bütçe politikalarıyla ekonomiye ivme verildi. 2009’un ikinci yarısında ekonominin canlanma ibarelerini gördük. Şu anda da öncü göstergeler ekonomide canlanmaya işaret ediyor” dedi

KREDİLER EŞİT DAĞITILDI

Bankacılık sektörünün kredileri eşit dağıttığına da dikkat çekildi. Bali, hızlı büyümeye ihtiyaç olduğu dönemlerde birçok alt sektörü içinde barındıran inşaata kredi verilmesinin normal olduğunu söyledi. KGF kaynaklı kredilerin ekonomideki işlevini iyi gördüğüne de vurgu yapıldı.

#İş Bankası
#Türkiye ekonomisi
#Batı
7 yıl önce