|

Rusya ve Türkiye domates konusunda anlaşmaya vardı

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'den domates alımı yasağının kaldırılması konusunda Ankara ile prensip anlaşmasına vardıklarını belirtti. Novak'a göre, söz konusu anlaşma, Rusya'nın aralıktan başlayarak 4 Türk şirketinden 50 bin ton domates almasına izin veriyor.

Yeni Şafak
13:20 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:44 - 18/10/2017 Çarşamba
AA
Türkiye ile Rusya domates alımı konusunda anlaşmaya vardı.
Türkiye ile Rusya domates alımı konusunda anlaşmaya vardı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, domates ithalatının 1 Aralık’ta başlaması için Türkiye ile prensipte anlaşıldığını belirterek, "Bu konuda mevzuatta bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. İlgili evraklar hazırlanıyor" dedi.

  • Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Novak, 4 Türk firmasından 50 bin ton domates ithal edileceğini söyledi.

İthalatın 1 Aralık’ta başlaması için Türkiye ile prensipte anlaşıldığını belirten Novak, "Bu konuda mevzuatta bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. İlgili evraklar hazırlanıyor" dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye’den domates ithalatının aralık-nisan dönemini kapsayacağını açıklamıştı.

Bu arada, Tarımda yaşanan gelişmelerin 21 Ekim'de Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenecek Rus-Türk Hükümetlerarası Komisyonu'nda ele alınması bekleniyor.


#Rusya
#Domates
6 yıl önce