|

Türkiye İsrail’e 450 ton yüzer iskele sattı

Marmaris'te Kocak-Mar firması İsrail'de yenilenen Jaffa Limanı'na 450 ton ağırlığındaki 19 adet beton yüzer iskele sattı. Koçak-Mar Yöneticisi Çağatay Koçak, ilk defa yurt dışına ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yeni Şafak
14:03 - 2/09/2015 Wednesday
Güncelleme: 11:22 - 2/09/2015 Wednesday
IHA

Muğla'nın Marmaris Limanı'ndan İsrail'e 450 ton ağırlığında yüzer beton iskele ihracatı gerçekleşti.


Türkiye ile İsrail ilişkilerinin son dönemde darboğaza girmesine rağmen, İsrail'deki bazı firmaların Türkiye'den ithalata devam etmesi dikkat çekmeye başladı. Bunun son örneği ise Tel Aviv kentindeki yenilenen Jaffa Limanı'nın yüzer iskelelerinin Koçak -Mar firması tarafından inşa edilmesi oldu. Denizcilik ve marina inşaatları alanında faaliyet gösteren Kocak-Mar firması, İsrail'e gidecek olan 450 ton ağırlığındaki 19 adet beton yüzer iskelenin transferini Marmaris Limanından gerçekleştirdi.


Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Koçak-Mar Yöneticisi Çağatay Koçak, ilk defa yurt dışına ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye'de iş yaptıkları firmaların referansı ile İsrailli yetkililerin kendileri ile temasa geçtiğini kaydeden Koçak, “Tel Aviv'de bir balıkçı marinasının eskiyen üniteleri değiştiriliyor. Görüşmeler sonunda anlaşma sağlandı ve hemen beton iskelelerin yapımına başladık. İlk 19 adetten oluşan iskelelerin deniz yoluyla Marmaris limanından İsrail'e transferini gerçekleştireceğiz. Görüşmelerde hiçbir sorun yaşanmadı. İsrail ile ticari faaliyetlerin devamını bekliyoruz" diye konuştu.

#Koçak-Mar
#beton yüzer iskele
#ihracat
9 years ago