|

Türkiye ve Rusya arasında işbirliği köprüsü kurulacak

Merkezi Moskova'da bulunan Uluslararası İslami Ticaret Birliği (UİTB) Başkanı Marat Kabayev, İstanbul'da açacakları temsilcilikle Türkiye ve Rusya arasında yeni bir işbirliği ve dostluk köprüsü kuracaklarını söyledi.

Yeni Şafak
11:10 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:18 - 18/02/2017 Cumartesi
AA
Uluslararası İslami Ticaret Birliği Başkanı Marat Kabayev: Rusya'da İslami ticaret ve bankacılığın gelişmesine teşvik ve öncülük edeceğiz
Uluslararası İslami Ticaret Birliği Başkanı Marat Kabayev: Rusya'da İslami ticaret ve bankacılığın gelişmesine teşvik ve öncülük edeceğiz

Kabayev, birliğin amacı ve hedefleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.



Kabayev, Rusya'da İslami ticareti geliştirmek, Rusya ile İslam dünyası arasındaki ticari bağları güçlendirmek hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, "Kuruluşumuz, iş adamlarının bir araya gelmesi ve dünyayla irtibat kurmasını amaçlıyor. Ayrıca hukuki ve ticari danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Rusya'da İslami ticaret ve bankacılığın gelişmesine teşvik ve öncülük edeceğiz." dedi.



Rusya'nın dünya ekonomisinde ve siyasetinde önemli bir yere sahip olduğunu anımsatan Kabayev, "Rusya'da yaşayan Müslümanlar olarak biz de kendimizi göstermek istedik. Bu birlik, Rusya ve İslam dünyası arasında bir platform olacak." ifadelerini kullandı.



"Türk iş adamları ile her türlü projeyi değerlendirmeye hazırız"


Marat Kabayev, UİTB'nin ilk yurt dışı temsilciliğinin İstanbul'da açılacağına vurgu yaparak, "Türk iş dünyası ile iyi ilişkilerimiz var. İstanbul'daki temsilciliğimiz, iki ülke arasında yeni bir işbirliği ve dostluk köprüsü oluşturacak." diye konuştu.



Türkiye ile işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarına dikkati çeken Kabayev, "Türk iş adamları ile her türlü proje ve planı değerlendirmeye hazırız. Türkiye'de temsilciliğimiz aslında hazır. Moskova'daki törenden sonra resmi prosedürleri tamamlayacağız. Sadece Türkiye değil, tüm ülkelerle helal ticaret yapmayı amaçlıyoruz." dedi.



Kabayev, 15-17 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen Dünya Helal Zirvesi'ne katıldıklarını ifade ederek, "Türkiye'de Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni (MÜSİAD) ziyaret ettik ve işbirliği mutabakatı imzalama konusunda anlaştık. Şu an imza aşamasındayız." değerlendirmesinde bulundu.



Marat Kabayev nisan sonunda da Antalya'da Türk-Rus parlamenterler arasında futbol maçı organize etmek için temaslarda bulundukları bilgisini paylaştı.





#Marat Kabayev
#Moskova
#Uluslararası İslami Ticaret Birliği
7 yıl önce