|

Türkiye'de ilk: Bitcoin'le satacak

Dünyanın birçok ülkesinde kripto para birimi Bitcoin üzerinden satışlar yapılırken, Türkiye'den de bu yönde merakla beklenen ilk adım geldi. Ankara'da Bitcoin ile satış başladı.

Yeni Şafak
15:19 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 15:31 - 19/09/2017 Salı
Diğer
Bitcoin
Bitcoin
Dijital para birimleri, Türkiye’deki finans piyasalarının da önemli oyuncularından oluyor. Kriptolu para kategorisinde yer alan
ve Litecoin’e yatırımcıların ilgisi her geçen gün artarken, Türkiye’den her gün 20 binin üzerinde yatırımcı Bitcoin verilerini takip ediyor.

Dünya'nın haberine göre; Gelişmeler kapsamında dünyanın birçok ülkesinde Bitcoin üzerinden satışlar yapılırken, Türkiye'den de bu yönde ilk örnek geldi.


MiaVita Beytepe projesinde, Türkiye’de ilk defa Bitcoin ile ev satılacak. Anadolu Akaryakıt ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından hayata geçirilen MiaVita Beytepe projesi 5 bin metrekarelik arsa üzerine kuruluyor.

  • Tek kuleden meydana gelen projede 114 daire yer alıyor.
"Türkiye'ye katkıları olur"

Proje Yönetim Firması Sahibi Erdal Daldaban değerlendirmelerde bulundu. Özellikle Bitcoin ile ödeme yaparak konut ve işyeri satın alınması ile ilgili kararın kripto para birimleri ile ilgilenenlerin ve de bu sisteme yeni dahil olanların kazançlarını değerlendirebilmesi için büyük bir fırsat olan Bitcoin’in hem Türkiye hem de Ankara'ya katkılarının olumlu olacağının altını çizdi.


#Bitcoin
#Türk ekonomisi
7 yıl önce